Filipovski progovorio o odlasku, Gordiću i Mekintajeru

Sašp Filipovski posle otkaza u Partizanu istakao je da je njegov odlazak logičan sled događaja, te da mu ježao što nije uspeo da ostvari rezultat.

Nije neočekivano što sam otišao, jer iskreno, imali smo previše poraza, teških poraza, koji sigurno nisu uticali na energiju u ekipi i van ekipe, tako da treba priznati da sam očekivao bolju sezonu, više pobeda, zato sam i došao u Partizan. Ja samo mogu da kažem da zahvaljujem ljudima na šansi i poverenju, mogu da kažem da sam radio naporno i mnogo iako je bilo teško pokazati u ovom kratkom periodu neki rad i svoje znanje, rekao je Filipovski za ,,Bhbasket”.

Uporedio je stanje Partizana u Evrokupu i ABA ligi.

Što se tiče Evrope uspeli smo da se kvalifikujemo među 16, dobili smo neke velike ekipe, ne treba se stideti tih pobeda, jer dobiti Uniks i Huventud i proći dalje, a posle dobiti i jedan Trento, koji je dobio i Milan i Lokomotivu sa visokom razliku, kao i Lokomotivu kod kuće, to je jedan deo sezone koji je dobar. Ali za drugi osećam neku neispunjenost i žao mi je da nismo napravili više u ABA ligi, situacija u kojoj sam bio, iako sam dao puno, očekivao sam da ću dati više i da ćemo imati više pobeda, iskren je slovenački stručnjak.

Prokomentarisao je doskorašnje odlaske igrača iz kluba.

Ne bih rekao da su ti igrači koji su otišli loši, ali jednostavno u odnosu na situacije i energije koje su vladale, dešavale su se te stvari. To su dobri igrači, koji imaju dobro iskustvo i taj Gordić i Mekintajer sada igraju dobro, ali ekipa je živo biće koje traži da te energije zajedništva i timskosti prevladaju, a da se ta nezadovoljstva uravnoteže. Na kraju krajeva, iako mi je teško, iako su sve energije prisutne, biram energiju zahvalnosti i odgovornosti, ponosan sam da sam bio deo Partizanove porodice sa velikom tradicijom, sa mnogo igrača, stvaranja i uspesima. U ovom momentu mi je i teško, želim im sve najbolje, poručio je Filipovski.

Doskorašnji trener Partizana dotakao se navijača, kojih u njegovom mandatu za crno-bele, nije bilo.

Mogu da kažem da mi je žao što nisam iskusio tog šestog igrača koji je za Partizan veoma važan. Sve te ekipe koje imaju jakog šestog igrača, mnogo su izgubile zbog ove kovid situacije, žao mi je što nisam iskusio Arenu, mislim da bi utakmice koje smo izgubili na poen-dva, bile završene drugačije da smo imali tog šestog igrača, kazao je Sašo Filipovski.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE