Liverpul pokazao stare obrise, Salah i Mane overili kartu za četvrtfinale [VIDEO]

Liverpul – RB Lajpcig 2:0 (0:0)
70′ Salah, 74′ Mane

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su i u revanš utakmici savladali RB Lajpcig u Budimpešti sa 2:0.

Bio je konkretniji engleski šampion od starta ovog susreta. Velika stvar za Jirgena Klopa bio je povratak Fabinja, koji, za razliku od najvećeg dela sezone, nije igrao u poslednjoj liniji, već na svojoj prirodnoj poziciji – u veznom redu.

Donelo je to čvrstinu i slobodu Tijagu Alkantari, što se i odrazilo na kreativnost na sredini terena, a Španac je, bliži golu rivala, proigravao Salaha, Manea i Žotu. Bilo je prilika za nominalne domaćine. Nisu precizni bili ni Egipćanin, a ni glavom Žota, čiji udarac je odlično odbranio Gulaši. I Lajpcig je imao svoje prilike, ali je udarac Forsbegra maestralno odbranio Alison.

Najbolja prilika u prvom poluvremenu bila je za Salaha, posle kontranapada i duge lopte Tijaga. Ostala je visoko odbrana Lajpciga, što su radili i u prvom meču, a umalo da na isti način budu i kažnjeni. Ipak, izostala je realizacija napadača ,,crvenih”. Ređale su se šanse za Liverpul, ali posle asistencije Arnolda, ponovo je neprecizan bio Salah. Mogao je Liverpul mirno da odigra nastavak susreta posle prvih pola sata igre, ali…

Slična slika bila je i na početku drugog poluvremena, ali je i Lajpcig morao da ide na sve ili ništa, pa su tako ozbiljno pripretili u nekoliko navrata. Najbolju šansu imao je Serlot u 65. minutu posle centaršuta Hvanga, ali nešto nižu loptu nije uspeo da pošalje u mrežu Norvežanin, već je pogodio prečku.

I, pošto je lopta nešto više bila na polovini Klopovog tima, usledila je kontra, ona koja i podseća na Liverpul. Žota je proigrao Salaha, a najbolji strelac šestrostrukog prvaka Evrope hladnokrvno rešava situaciju i donosi prednost Liverpulu u 70. minutu.

Gde je prvi, tu je bio i drugi gol. Otvorio se Liverpul, a konačno je ove sezone nešto uradio i Divok Origi. Nije zatresao mrežu, već je asistirao Maneu, koji je otvorio stopalo i za četiri minuta je duplirao prednost domaćina.

Nakon toga, tempo je očekivano opao, Liverpul je sigurno sačuvao prednost i nastavio da ide ka završnici takmičenja, što će, kako stvari stoje, biti njihov glavni cilj ove sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE