Matović posle eliminacije Partizana: Sve je išlo u dobrom smeru, ali…

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović kazao je da njegov tim ne ume da zatvori utakmicu i sačuva prednost koju su stekli tokom meča.

Partizanu je bila potrebna pobeda od četiri poena protiv Metropolitana da izbore TOP8 Evrokupa, ali su ipak poraženi u ,,Stožicama”, gde se igrao meč odlukom Evrolige. Imao je Partizan +9 početkom poslednje deonice, međutim, to nije bilo dovoljno za trijumf…

Utakmica je išla u dobrom smeru, ali na +9 prestali smo da pogađamo, gubili smo lopte, promašivali slobodna bacanja i dozvolili rivalu da se vrati u utakmicu – započeo je Matović.

Potom je istakao da je zadovoljan pristupom svog tima, međutim, apsotrofirao je nešto što Partizan prati čitave sezone.

– Zadovoljan sam ponašanjem i borbenošću igrača. Pokušavali su da ispoštuju sve ono što smo se dogovorili, ali kako je cela sezona bila gore-dole, došli smo do toga da nikako ne možemo da zatvorimo utakmicu. Posledica je toga da imamo čak 11 promašenih bacanja, od čega devet u drugom poluvremenu i šest zicera jedan na nula.

Oni su igrači Partizana i moraju da nauče da pobeđuju. I oni moraju da nauče mlade igrače da pobeđuju. Mladi igrači moraju to da znaju. Moraju da se izbore sa tim. Idemo u salu, treniraćemo i to je to – završio je Matović i dodao da ne zna kada će se ekipa kompletirati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FSS DONEO ODLUKU: Partizan i Zvezda dobili licencu za Evropu, ali jedan klub još uvek nije

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbijedodelila je licence za takmičenja u organizaciji UEFA Crvenoj zvezdi, Partizanu, TSC-u, Čukaričkom,...

POVEZANE OBJAVE