Stanković uoči Mačve: Od prvog minuta lomimo protivnika

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da će izvesti najjači mogući tim protiv Mačve u odloženom prvenstvenom meču.

Ozbiljno spremamo utakmicu protiv Mačve, znamo šta nam je cilj i kako želimo da igramo. To je zaostali meč kom ćemo prići maksimalno kao i svakom do sada. Od prvog minuta ćemo nastojati da „slomimo“ protivnika i što pre to učinimo biće nam lakše. Nema razloga da odmaram igrače, oni su spremni i predah će doći posle 20. marta kada završavamo ciklus od 11 utakmica u 40 dana. To je zaista paklen ritam. Momci dobro rade, treniraju, koncentrišu se, daju maksimum i sutra će izaći najbolji sastav u datom trenutku – počeo je Stanković.

Osvrnuo se šef stručnog štaba kluba sa Marakane i na sjajnu partiju koju su crveno-beli prikazali protiv Čukaričkog.

– Od prvog momenta smo kontrolisali utakmicu i to je praktično drugi najveći posed koji smo imali do sada – 72 posto, i to protiv trećeplasiranog na tabeli. Neki misle da utakmice trebaju da se dobiju 5 ili 6:0 da bi to bilo dobro, ali i minimalni rezultat nosi tri boda, takođe. Tekma protiv Čukaričkog je bila veoma dobra, ali falio nam je bolji završni pas.

Detaljnije je Stanković pričao i o formi igrača.

– Zadovoljan sam, može bolji, ali kada se igra puno, nekada učinak koji svi očekujemo nije na tom nivou. Bitno mi je da ekipa zna kako funkcionišemo i ako neko te srede ili subote – „nije u danu“, tu je grupa koja može da ga podigne i stane iza njega. Oni će to vratiti prvom prilikom. Nemamo mi problem tog tipa, ne može svako da bude maksimalno u formi, ali zadovoljan sam kako to izgleda, s obzirom na broj utakmica i rezultate.

Zadovoljan je Stanković i kako trenira mladi Ričard Odada koji je nedavno debitovao za prvi tim.

– Vidim ga kao veznog fudbalera, a ne kao štopera. On je dobar profil za Zvezdu, ali mora da radi na sebi i iskoristi to što trenira sa prvotimcima, jer je ovo nivo više u odnosu na ono gde je bio prošle godine. Mora da se adaptira na naš rad, napor i brzinu, ali je igrač za nas. Ako bude prilike, dobiće minute – rekao je Stanković

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE