Bokan: Kroz Evrokup tražimo šansu u Evroligu, Zvezda je kvalitetnija od svih

Predsednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan vidi veću šansu do plasmana u Evroligu kroz Evrokup, nego putem ABA lige.

Podgoričani trenutno imaju dobru poziciju za plasman među četiri najbolja tima regionalnog takmičenja, ali, kao i Crvena zvezda imaju jednu, dve, pa čak i tri utakmice manje od konkurenata. U klubu iz ,,Morače” smatraju da su crveno-beli najveći favoriti za osvajanje ABA lige.

– Trener ima jedan pristup, mi u klubu potpuno drugi, jer je on zadužen za sportski deo, a mi za organizaciju. Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem delu žreba nisu ni Virtus ni UNIKS, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše došemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu – rekao je Bokan za ,,Vijesti”.

Bokan priznaje da je Budućnost do sada imala sreće u Evrokupu, gde će se u četvrtfinalu sastati sa Monakom, i nada se da će tako biti i ubuduće.

– Smatramo da naša ekipa ima šanse da dođe do finala, pogotovo ako budemo imali sreću kao do sada, jer je Cedevita Olimpija izgubila dobijeni meč od Virtusa. Nadam se da će nas pratiti i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu i da, ako Valensija ne uđe u osam najboljih u Evroligi, ulaskom u finale izborimo povratak u košarkašku elitu. Još je rano da se priča o Evroligi, ali ako je izborimo, na ispitu će biti grad i država zajedno, jer sudeći po tome kuda ide crnogorska ekonomija, nećemo moći da imamo domete kakve želimo – zaključio je prvi čovek Budućnosti. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAVRŠEN MARATON: Kenijci najbolji u Beogradu

Danas je u prestonici Srbije održan 37. Beogradski maraton. U muškoj konkurenciji slavio je Kenijac Gilbert Čumba. Na cilj je...

POVEZANE OBJAVE