Doha: Porazi Federera i Tima, neočekivana polufinala

Od četiri planirana odigrana su tri meča četvrtfinala na turniru u Dohi. Mođe se reći da su sva tri završena iznenađujućim rezultatima.   

Povratak Rodžera Federera na teren posle 13 meseci apstinencije nije se završio po očekivanju. Niko se nije ni nadao da će se 40-godišnji Švajcarac prošetati do titule na svom prvom turniru, ali da će ispasti već u drugom meču od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, usput propustiti i meč loptu, malo ko je mogao da pretpostavi. Federer je dobio prvi deo igre posle sasvim solidnog izdanja, ali je drugi set izgubio za samo 27 minuta, osvojivši samo jedan gem. Najneizvesniji je bio odlučujući set, Basilašvili je propustio tri brejk lopte kod 3:3, dok je Federer imao brejk, a ujedno i meč loptu kod prednosti od 5:4 u gemovima. U narednom gemu Gruzijac je opet imao priliku da oduzme servis bivšem broju 1, ali je ovog puta uspeo. Usledio je servis za trijumf, prve dve meč lopt je Švajcarac spasio, ali ne i treću, pa je Basilašvili prošao u polufinale.   

Iznenađenje se dogodilo i u poslednjem četvrtfinalu. Španac Roberto Bautista-Agut pobedio je, u tri seta, četvrtog igrača sveta i osvajača US opena, Austrijanca Dominika Tima. Bio je to sjajan meč dvojice odličnih igrača, ali je uporni Španac bio bolji i zasluženo prošao u dalje takmičenje.    

Posle preokreta je slavio Tejlor Fric protiv Denisa Šapovalova. Kanađanin je bio favorit pred ovaj meč, dobio je prvi set sa 7:5, ali je Amerikanac, koji je namučio Đokovića u Melburnu, dobio naredna dva seta i stigao do plasmana u polufinale. Najlakši put imao je Andrej Rubljov. Osvajač Roterdama još nije odigrao ni poen u Dohi, a već je u polufinalu. U prvom kolu je bio slobodan, meč drugog kola nije odigran pošto se veteran Rišar Gaske povukao sa turnira, da bi mu duel četvrtfinala bez borbe predao Mađar Marton Fučović. Tako će Rubljovu trebati samo dve pobede da bi odbranio trofej u glavnom gradu Katara osvojen prošle godine.   

U polufinalu će se sastati Tejlor Fric – Nikoloz Basilašvili i Andrej Rubljov – Roberto Bautista-Agut.

Tejlor Fric – Denis Šapovalov 2:1 (5:7, 6:3, 7:5)

Andrej Rubljov – Marton Fučović – predaja

Nikoloz Basilašvili – Rodžer Federer 2:1(3:6, 6:1, 7:5)

Roberto Bautista-Agut – Dominik Tim 2:1(7:6(3), 2:6, 6:4)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE