LE: Sigurne pobede Rome, Totenhema i Granade, Arsenal se osvetio Pirejcima (VIDEO)

Završene su i preostale četiri utakmice osmine finala Lige Evrope. Za sedam dana očekuju nas revanši.   

Rimljani su dobili nezgodnog protivnika, kada su evropski kupovi u pitanju, ali mogu biti prezadovoljni ishodom prvog meča sa Šahtjorom. Posle odličnog dodavanja Pedra u 23. minutu, strelac za ”Vučicu” bio je Pelegrini. Nakon toga su gosti bili bolji tim, imali su i dve lepe prilike preko Tetea, ali su primili i drugi gol posle greške na sredini terena u 73. minutu. Stefan El Šaravi je uzeo loptu, prošetao se kroz odbranu ”Rudara” i lako matirao Trubina. Samo tri minuta kasnije bilo je 3:0. Đanluka Manćini je glavom, posle kornera, kao i na prvenstvenom meču sa Đenovom u nedelju, poslao loptu u mrežu i svom timu obezbedio veliku prednost pred revanš u Ukrajini.     

U duelu londonskih ”Pevaca” i zagrebačkog Dinama veliki favoriti su bili fudbalri Totenhema. Posle slabe sezone u Premijer ligi Murinjov tim je ovo takmičenje označio kao šansu da se dođe do povratka u Ligu šampiona. Za tako nešto će, ipak, morati da ga osvoje. ”Modri” su igrali hrabro na ”Vajt Hart Lejnu”, ali je Totenhem daleko kvalitetniji tim. Strpljivo su ”Sparsi” čekali svoju šansu i sačekali su je u 25. minutu. Lamela je pogodio stativu, a odbijenu loptu je sačekao Hari Kejn i lako je prosledio u mrežu iza Livakovića. Bilo je još prilika za engleski tim, a jednu je imao i Dinamo, kada je neprecizno tukao Bruno Petković, junak pobede u Krasnodaru. I drugi pogodak delo je centarfora engleske reprezentacije. Grešku su napravili defanzivci gostiju, tačnije Teofil-Katrin, a iskusni golgeter ne prašta u takvim situacijama.     I drugi londonski tim je ostvario ubedljivu pobedu i može sa optimiznom da čeka derbi Severnog Londona.

Prošle sezone je Olimpijakos izbacio Arsenal u Ligi Evrope, bilo je to veliko iznenađnje, ali sada ”Tobdžije” ne žele ništa da prepuste slučaju. Poveli su posle pravog projektila Odegarda u 34. minutu, ali su Pirejci izjednačili preciznim udarcem El Arabija u 58. Međutim, gosti su mnogo bolje odigrali u finišu, prvo je Gabrijel skočio nebu pod oblake i glavom pogodio cilj u 79. minutu, da bi šest minuta docnije Elneni sa ivice kaznenog prostora uputio precizan šut koji je bio nedohvatljiv za golmana Olimpijakosa. U timu iz Preja u poslednjih 30 minuta igrao je naš Lazar Ranđelović.     

Najmanje pažnje u osmini finala Lige Evrope izazvao je duel Granade i Moldea. Obe ekipe napravile su iznenađenja u prethodnom kolu, Molde je izbacio Hofenhajm, dok je Granada bila uspešnija od Napolija. Posle trijumfa nad Napolitancima od 2:0, Granada je identičnim rezultatom ispratila i Norvežane. Molina je doveo španskog predstavnika u vođstvo u 26. minutu, da bi Soldado lepim voljeme u 76. postavio konačan rezultat. Treba reći da je Molde poslednjih 20 minuta igrao bez isključenog Elingsena.

Roma – Šahtjor 3:0 (1:0) Pelegrini 23′, El Šaravi 73′, Manćini 76′
Granada – Molde 2:0 (1:0) Molina 26′, Soldado 76′
Olimpijakos – Arsenal 1:3(0:1) El Arabi 58′ – Odegard 34′, Gabrijel 79′, Elneni 85′
Totenhem – Dinamo Zagreb 2:0 (1:0) Kejn 25′,70′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron nije štedeo reči hvale za Jokića: Jedan od najboljih ikad, ko je igrao protv njega zna o čemu pričam (VIDEO)

Plej of serija, koja će privući najviše pažnje u NBA ligi je svakako između vladajućeg šampiona Denvera i najpopularnijeg...

POVEZANE OBJAVE