LE: Tadićev gol za miran san ”Kopljanika”, Kjer obradovao Piolija u nadoknadi (VIDEO)

Odigrana je prva polovina mečeva osmine finala Lige Evrope. Posle prvih utakmica prednost su stekli Viljareal i Ajaks, dok su mečevi u Pragu i Mančesteru okončani bez pobednika.     

Derbi ove runde je sigurno dvomeč bivših šampiona Evrope Mančester Junajteda i Milana. Prvi duel odigran je po pljusku na ”Old Trafordu”, a završen je 1:1. Moglo je biti golova u prvom poluvremenu, dva su poništena gostima u ranoj fazo meča, jedan zbog očiglednog ofsajda, a drugi posle gledanja snimka na kome je ustanovljeno da je Kesi rukom zaustavio loptu pre nego što je poluvolejem poslao iza leđa Hendersona. Na drugoj strani Junajted je imao fantastičnu priliku posle kornera, kada je Hari Megvajer sa tridesetak santimetara uspeo da pogodi stativu umesto mreže. Čini nam se da je ovo najveći promašaj na fudbalskim terenemi u ovoj godini. U nastavku su domaći poveli golom Dijaloa u 52. minutu posle ubacivanja Bruna Fernadeša. I kada se činilo da će ”Crveni đavoli” odneti gol prednosti u Milano, u sudijskoj nadoknadi izveden je korner za goste, centrirao je Rade Krunić, a Simon Kjer je glavom poslao loptu pod prečku Hendersona. Gol danskog internacionalca daje veće šanse ”rosoberima” u revanšu.     

Jang Bojsi su dva puta pobedli Leverkuzen u prošlom kolu, ali su na ”Johan Krojf areni” prošli kao bosi po trnju i to samo za 45 minuta u drugom poluvremenu. Klasen je načeo ”mlade momke” u 62. minutu, Dušan Tadić je u 82. minutu bio na pravom mestu i duplirao prednost, da bi pred kraj meča, u drugom minutu sudijske nadoknade strelac bio i mladi Brajan Brobi. Čini se da su ”Kopljanici” obezbedili odlazak među osam najboljih.      

To bi se moglo reći i za ”Žutu podmornicu” iz Viljareala. Španski tim je gostovao u Kijevu i slavio protiv domaćeg Dinama sa 2:0. Na dodavanje Morena, posle pola sata igre, Po Tores je doveo goste u vođstvo, da bi konačan rezultat postavio Albiol u 52. minutu meča.

Praška Slavija nije uspela da obezbedi prednost pred odlazak u glavni grad Škotske pošto je sa Rendžersom remizirala 1:1. Šampion Češke je vodio golom Stančijua od 7. minuta, ali je Šveđanin Helender poravnao u 36.

Ajaks – Jang Bojs 3:0 (0:0) Klasen 62′, Tadić 82′, Brobi 90+2′
Dinamo Kijev – Viljareal 0:2 (0:1) Tores 30′, Albiol 52′
Mančester Junajted – Milan 1:1 (0:0) Dijalo 50′ – Kjer 90+2′
Slavija Prag – Rendžers 1:1 (1:1) Stančiju 7′ – Helender 36′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE