Partizan terorisao ,,zmajeve”: Crno-beli po sedmi uzastopni put u polufinalu Kupa [VIDEO]

Partizan – Voždovac 4:0 (2:0)
24′ Šćekić, 32′ Vujačić, 52′ Asano, 58′ Natho

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali Voždovac na stadionu u Humskoj sa 4:0 i plasirali se u svoje sedmo uzastopno polufinale Kupa Srbije.

Klub koji je najviše puta podizao trofej Kupa u istoriji naše zemlje nije imao većih poteškoća protiv mladog tima sa ,,krova”, te ubedljivom pobedom koju su obezbedili posle sat vremena igre, došli u priliku da se bore za novo odličje u ovom takmičenju.

Nije se dugo čekalo na prvo uzbuđenje. Tri minuta igre je bilo na semaforu kada je šutirao Bibras Natho sa dvadesetak metara, Krunić je to odbio, a natrčao Lazar Marković kojeg je fantastično prozreo golman Voždovca. Dobro se zagrejao Miloš Krunić, pa je posle svega nekoliko minuta morao ponovo da ,,skida” zicer. Teledirigovana lopta Natha preko odbrane Voždovca došla je do Holendera koji je uradio sve kako treba osim završnog udarca. Ubrzo je novu šansu propustio Partizan, kada je Asano, iskosa sa desne strane, gađao pored gola.

Bilo je jasno da je Partizan mnogo bolje ušao u susret, sa jasnim namerama da što pre ,,obavi posao”. Nisu uspeli do ta učine ranije, iako su zaslužili, ali jesu u 23. minutu uz dosta sreće. Posle kornera Jojića, loptu je na šesnaestercu sačekao Asano i iz prve šutirao, ali je pogodio Šćekića koji je snalažljivo postavio nogu tako da je lopta ipak završila u golu.

Samo jedan tim postojao je na terenu u tim trenucima. Šanse su nastavljale da se ređaju, ali su golovi stizali posle prekida. Vujačić je bio najviši u skoku nakon novog kornera Jojića kornera, lopta je zakačila Milojevića i završila u mreži, te je u osam minuta Partizan imao dva gola prednosti.

Ušlo se nešto sporije u drugo poluvreme i delovalo je da će to potrajati, međitim, tako nešto se nije videlo. Takuma Asano je u 52. minutu uspeo da se upiše u strelce posle nekoliko prilika u prvom poluvremenu, a šest minuta kasnije je i Bibras Natho zatresao mrežu. Slutilo je na katastrofu za ekipu Jovana Damjanovića. Ni odlični Krunić nije imao šanse da zaustavi napade Partizana.

Ubrzo je Stanojević izvršio trostruku izmenu, budući da je pitanje pobednika već bilo rešeno, pa su ušli Lazar Pavlović, Filip Stevanović i Sejduba Suma, a meč završili Jojić, Asano i Natho.

Izuzetno raspoloženi Krunić glavni je krivac što Partizan nije ubedljivije savladao Voždovac, a posle brojnih odbrana u prvom delu, u istom ritmu nastavio je i u drugom.

Promene je izvršio i Damjanović, čiji tim je u završnici uspeo da prebaci igru na polovinu rivala i zapreti Stojkoviću u nekoliko navrata. Nisu to bile ozbiljne prilike, ali je kapiten Partizana bio u pripravnosti, uprkos tome što su ti udarci bili prvi sa kojima se suočio na utakmici.

Crno-beli su se pridružili Radniku iz Surdulice i Vojvodini u polufinalu, a poslednji učesnik biće poznat nakon meča Crvene zvezde i IMT-a.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE