Penali u Senti: Istorija za Radnik – Surduličani prvi polufinalisti Kupa

TSC – Radnik Surdulica 1:1 (1:1) 3:4
18′ Lukić (p) – 38′ Makarić

Fudbaleri Radnika iz Surdulice plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su u Senti, nakon penala, savladali TSC sa 5:4.

Ekipa Slavoljuba Đorđevića je došla do najvećeg uspeha u istoriji, kada je u pitanju Kup takmičenje.

Veoma zanimljivo bilo je u prvom četvrtfinalnom okršaju Kupa Srbije. Iako su viđena samo dva gola, meč je obilovao velikim brojem prilika, posebno za TSC koji je u poslednjih 20 minuta potpuno pritisnuo rivala iz Surdulice.

Nakon 18 minuta stigao je prvi pogodak. Siguran realizator penala bio je Nenad Lukić, a potom se u 36. minutu revanširao Milan Makarić. Dva najbolja strelca obeju ekipa pokazali su da se nalaze u sjajnim formama.

U drugom poluvremenu, TSC je pleo mrežu ispred Kostićevog gola, ali lopta nije pronalazila put do mreže pri pokušajima Lukića, Zeca i Tomanović. Nedostajalo je malo i sreće, posebno pri šansi koju je imao kapiten domaćih Tomanović.

Konačan rezultat – 1:1 – značio je da će se pristupiti izvođenju penala. Prvi je odgovornost preuzeo Tomanović, gađao donji desni ugao gola, ali je Kostić pročitao tu nameru i zaustavio udarac. Posle dve realizovane serije oba tima, Jokić iz Radnika pogodio je stativu i rezultat je bio poravnat. Ipak, radost domaćina kratko je trajala, budući da je Antonić lansirao loptu preko prečke. Malo je nedostajalo da isto učini i Subotić, ali je lopta ispala golmanu TSC-a Jorgiću iz naručja i prešla preko linije.

Najbolji strelac tima Milan Makarić je pogodio poslednji jedanaesterac i Radnik je postao prvi polufinalista ovogodišnjeg Kupa. Sa trenutnim šestim mestom na tabeli u šampionatu, Surduličani su apsolutni hit ove sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE