Zvezdin poker za 14. pobedu u nizu (VIDEO)

Crvena zvezda je u odloženom meču Linglong Superlige rutinski savladala Mačvu sa (2:0) i tako zabeležila 14. uzastponu pobedu i ponovo ima 9 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan. Bila je to rutinska pobeda lidera na tabeli pošto Mačva nijednog trenutka nije uspevala da zadrži loptu duže od tri dodavanja u svom posedu.

Od samog početka Crvena zvezda je zagospodarila terenom. prvu šansu je imao Radovan Pankov posle prekida, na centaršut El Fardua Bena, a u 10. minutu je već stigla do vođstva. Aleksandar Katai je iskosa sa leve strane zalomio u sredinu i odlično šutirao u Perićev dalji ugao i bio precizan za 1:0.

Samo minut kasnije moglo je biti 2:0, ali je posle jedne sjajne akcije Veljko Nikolić promašio neverovatnu šansu sa 5 metara, odnosno golma Perić mu je odbranio.

Ušlo se u miran deo meča. Izabranici Dejana Stankovića su dominirali terenom i u 24. minutu posle jedne sjajne kombinacije Gajić-Pavkov, Zvezdina devetka je u padu savlado Perića za 2:0.

Ponovo je samo nekoliko minuta posle gola Veljko Nikolić imao šansu, ali je ovoga puta mladi vezista pogodio stativu.

Do kraja poluvremena beležimo nekoliko pokušaja crveno-belih, ali bez ozbiljnijih šansi.

U drugom delu šampion Srbije je ponovo krenuo napadački i prvo je Nikolić, a potom Ben imao šansu u prvih pet minuta igre. Vrlo brzo je šansu imao i Aleksandar Katai , ali je Perić uspeo da odbrani.

Nije bilo velikih šansi nekih 20-ak minuta, a onda je u 71. minutu Kanga izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je Perić odlično odbranio.

Do trećeg gola Crvena zvezda dolazi u 80. minutu kada je posle jedne duge akcije i gužve u kaznenom prostoru, lopta došla do Vukanovića koji se odlično snalazi u petercu protivnika.

Do kraja meča stigla je Crvena zvezda i do 4:0 pošto je posle jedne sjajne akcije Kanga-Srnić Katai, Zvezdina desetka sjajnim udarcem matirao Perića.

Posle ove utakmice Crvena zvezda ima 74 boda, dok Mačva je pretposlednja sa 20 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE