Zvezdin šuterski spektakl za kraj crne serije u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da prekinu niz od 8 vezanih poraza pošto su savladali Himki sa 92:81. Izabranici Dejana Radonjića su uspeli da naprave preokret posle -11 u trećem periodu, pre svega sjajnim šutem za tri poena 16/23.

Crvena zvezda je jako loše započela utakmicu. Prvi koš su postigli tek posle 5 minuta igre, a za čitavu prvu četvrtinu su ubacili 8. Nije služio šut za dva poena pre svega i promašen je veliki broj zicera.

Posle prvi 10 minuta je bilo 8:15 za Himki, a u drugoj četvrtini je napad počeo da funkcioniše, pre svega šut za tri poena. Stigla je Crvena zvezda sa -9 do 31:33 na 2 minuta pre kraja poluvremena, a na pauzu se otišlo sa 34:38.

Sjajan u Himkiju je bio Džordan Miki koji je postigao 14 poena, dok kod crveno-belih Lojd je postigao 10.

Treći period je ponovo počeo loše za Crvenu zvezdu. Himki je vrlo brzo stigao do 39:50. Posle toga su crveno-beli ušli u ritam u odbrani,a uspeli su da pogode nekoliko važnih šuteva. Posle dve trojke Rita i Voldena su stigli do -2, a ubrzo su posle kontre Dobrića došli i do vođstva 59:58. Do kraja četvrtine Dejan Dvidovac je trojkom odveo izabranike Dejana Radonjića sa 62:60 na odmor.

U četvrtom periodu igrao se dugo egal meč, Himki je ponovo vratio minimalnu prednost. Tu je crveneo-bele u igri održao Dejan Davidovac sa dve vezane trojke. Polovinom četvrtine posle jedne ukradene lopte Branko Lazić je iznudio nesportsku ličnu Mekaloma, posle koje je Crvena zvezda postigla 5 poena i došla do plus 7. Ubrzo je Lazić postigao trojku za dvocifrenih 83:73.

Do kraja meča viđena je serija Džordana Lojda koji je bio šuterski raspoložen za konačnih 92:81.

Kod pobednika je najbolji bio Lojd sa 22 poena (5/8 za tri poena), Davidovac je postigao 16 (4/4 za tri), Volden je dodao 15.

U Himkiju je dvojac Mekolum – Miki nosio celu utakmicu. mekolum je postigao 29, Miki 27.

Ovo je osma pobeda Crvene zvezde u ovoj sezoni u Evroligi, Himki je ostao na 3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE