Dino Rađa: Jokić je pretalentovan, Željko ne bi mogao u NBA

Legendarni hrvatski košarkašaš Dino Rađa govorio je u podkastu ,,Nagets Srbija” o Nikoli Jokiću i Željku Obradoviću.

Rađa je pre nekoliko dana bio gost Olimpijskog komiteta Srbije, a ubrzo je gostovao u navijačkom podkastu posvećen Denver Nagetsima. Tom prilikom nije krio svoju oduševljenost ka Nikoli Jokiću i Luki Dončiću.

– Jokić je pretalentovan, to je nešto s čim se rodiš. Užitak je gledati njega i Dončića, iako mislim da obojica mogu puno da napreduju na fizičkoj spremi, čime bi unapredili igru do puno većeg nivoa. Definitivno su dva momka koja su izuzetni, košarkaški rođeni talenti, gde ovi Ameri ne znaju naći načina da izađu na kraj sa njim. Da sam trener insistirao bih da se posvete dva leta, znam da nije lako kada imaš 100 miliona na računu da se motivišeš, ali mislim da bi napravili ogroman iskorak kada bi se fizički doveli u briljantno stanje – rekao je Rađa za podkast „Nagets Srbija“.

On se takođe dotakao i teme Željka Obradovića u NBA ligi, te je istakao da se, verovatno najbolji evropski trener, koji je trenutno bez angažmana – ne bi snašao u najjačoj ligi sveta. Razlog za to nije njegovo trenersko umeće.

On bi ga poslao, znaš gde… Nema dlaku na jeziku, a zna više od svih njih zajedno. Onda bi došao u situaciju da se tamo sa njima zakači. Bojim se da on uopšte ne želi da ode jer Željko je svestan svog kvaliteta, on je gazda i voli da drži sve pod kontrolom, a tamo ne bi to mogao – istakao je Rađa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE