Grbović: Nadam se da će se Savić boriti za Partizan kao za svoje igrače, Lukić je dobar trener, ali potreban je neko kao Obradović, Pešić ili Paskval

Nekadašnji košarkaš Partizana, Goran Grbović, prokomentarisao je najavljeni dolazak Zorana Savića na poziciju sportskog direktora crno-belih.

Veliko ime, košarkaško, u svakom smislu, odličan menadžer. Sigurno dobro poznaje te tokove i dobro se snalazi u menadžerskim vodama. Samo ne znam kakve veze on ima sa Partizanom, ali dobro da ne ulazim sada u to. On je čovek “tri u jedan”, da se tako izrazim. Očekujem od njega da se bori za Partizan kao što se borio za igrače u svojoj agenciji. Siguran sam da će uvesti drugačiji rad u klub, ekskluzivan rad koji će sasvim sigurno pokrenuti stvari u pozitivnom smeru, nema predaje, čak i kada stvari krenu po lošem. Bitno je verovati u strategiju koja se postavi. Supstanca Partizana se izgubila, sada ostaje da vidimo da li Zoran može da je povrati, rekao je Grbović za MaxBet sport.

Grbović je podsetio na sistem koji je do perfekcije doveo Duško Vujošević.

Uprava je ta koja igra ključnu ulogu. Nema u sportu filozofije, već strategije. Sada se postavlja pitanje kakva će strategija biti? Čitao sam intervju Ostoje Mijailovića da se klub vraća domaćim i mladim igračima. Odlično, ali mora da se postavi jasan plan, četvorogodišnji plan koji će biti transparentan svima. Samo tako Partizan može da se vrati na staze uspeha. Izvorni Partizan je pravio igrače, a Amerikanci su bili tu kao servis. Takav sistem rada je počeo još sedamdesetih, a kasnije je to Dule Vujošević doveo do perfekcije. To je način na koji Partizan mora da funkcioniše.

Mediji “dovode” Zorana Lukića na mesto trenera crno-belih.

On je dobar trener, sve je to dobro, ali Partizanu treba autoritet. To se stiče znanjem i biografijom. Saša Filipovski ni estetski nije pripadao Partizanu, o znanju da ne pričamo. Ne smemo da dovodimo trenere koji će da prave karijeru preko Partizana. Mora autoritet, bez obzira na cenu. Neko kao Kari Pešić, Željko Obradović, Ćavi Paskval, takav autoritet. Trinkijeri je bio sjajan trener, ali nikakav čovek. Ključno je dovesti pravog trenera.

Rekao sam već da stranci u Partizanu moraju da budu servis koji će da poboljša temelj ekipe. Svaki trener u Partizanu koji se ogrešio o to je smenjen ili je neslavno otišao. Moraju svi da znaju da Partizan nije jedan čovek, to je firma sa dva miliona ljudi i tako mora da se vodi, zaključio je Grbović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Baskonija povukla dres legenedarnog centra (VIDEO)

Košarkaški klub Baskonija, ili nekada Tau Keramika, poslednjih skoro tri decenije je iznedrila veliki broj vrhunskih košarkaša. Među prvima...

POVEZANE OBJAVE