Ivanić: Trenutak za moj dolazak u Zvezdu bio je pogrešan, klubu tada nije bio potreban igrač kao ja

Najbolji fudbaler Crvene zvezde u poslednje vreme, Mirko Ivanić, prokomentarisao je dvomeč sa Milanom i ocenio da su crveno-beli propustili veliku priliku.

Moram da budem iskren, jesam malo sam sebe iznenadio partijom protiv Milana, iznanadila me i cela ekipa kako smo odigrali. Bile su to dve fantastične utakmice, bilo je i grešaka, ali kada igrate protiv tima kao što je Milan, to je normalno. I oni su grešili. Mogli smo da ispišemo istoriju, ostaće zauvek žal što nismo prošli Milan. Ali bićemo ponosni kako smo odigrali. Dugo ćemo biti ponosni. Vidim reakciju ljudi. Gde god prođem, protiv koga god da igramo, svi su zadovoljni. Ponosni su ljudi. Stalno se komentarišu te utakmice, jer smo napravili veliku stvar. Igrali smo disciplinovano, ofanzivno, da ne zvuči bahato, ali igrali smo fantastično. Svidelo se to navijačima. Ja sam oduševljen. Jeste šteta zbog konačnog uspeha, ali svi moraju da nam priznaju da smo odlično reprezentovali srpski fudbal, Srbiju i Crvenu zvezdu, rekao je Ivanić za Mozzartsport.

Ofanzivac crveno-belih je bio još konkretniji, već u prvom kontaktu sa loptom osetio je da može mnogo.

Osetio sam po prvom kontaktu da pravim razliku. Hajde sad, ne baš da pravim razliku, ali da mogu da se nosim i nadigravam s njima. Ne bih voleo da zvučim prepotentno, jer ih mnogo respektujem i poštujem. Ali pričao sam i s Radetom Krunićem, njega dugo poznajem, jer smo mnogo puta igrali jedan protiv drugog. Znamo se dobro. Razmenili smo utiske, oduševljen je načinom na koji smo odigrali kao tim. Stvarno to godi i moram da ga pomenem. Sjajan dečko, drago mi je što je dao onaj lep gol protiv Verone.

Sve češće navijači Zvezde porede Ivanića sa novim selektorom, Draganom Stojkovićem.

Pročitao sam i to, ali moram da naglasim da je svako poređenje s Piksijem i Dejom neumesno. Prosto to nije na mestu. Oni su ljudi koji su svojevremeno bili najbolji na svetu. Uradili su ogromne stvari za jugoslovenski i srpski fudbal. Daleko smo mi od njih… Godi sa jedne strane, nasmejem se na te komentare. Ali zamolio bih ljude da to više ne rade. Neprijatno mi je. Mnogo smo mi daleko od njih.

Ivanić se podsetio i svog dolaska na stadion “Rajko Mitić”.

Moj dolazak u Zvezdu je bio pogrešan. Ili bolje da se izrazim, trenutak za transfer je bio pogrešan. Crvenoj zvezdi te zime nije bio potreban igrač kao što sam ja. Imali su Marina, fantastičan igrač koji je bio na sličnoj poziciji. Različiti smo nas dvojica, ali defitivno sam stava da me Zvezda nije dovela u pravom trenutku. I ja sam možda izabrao loš tajming. Pošteno, Marin je zasluživao da igra, jer je kapiten, veliko ime. A sa druge strane, bio sam skupo plaćen i onda sam išao na neke druge pozicije koje mi nisu odgovarale.

Ivanić bi želeo da se okuša u nekoj od najjačih evropskih liga.

Voleo bih da okušam sreću. Nikada nije kasno, nadam se da ću uspeti. Kada sam imao 18 godina, bilo je dovoljno da me agent nazove i kaže mi da postoji neko interesovanje za mene. Odmah sam pakovao kofere. Bio sam mlad i nezreo. Svestan sam sada – da bih ostvario transfer, treba mnogo toga da se poklopi. I zato sam koncentrisan na trening i utakmicu, zaključio je Ivanić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE