MILAN OTKLJUČAVA BLAGAJNU: Paolo Maldini dovodi četiri velika pojačanja za Ligu šampiona

Sedmostruki prvak Evrope i osamnaestostruki prvak Italije – Milan – nakon dugih šest godina konačno ima realne šanse za plasman u Ligu šampiona sezone.

‘Rosoneri’ su nakon 26 odigranih utakmica na drugom mestu Serije A sa šest bodova zaostatka za liderom Interom, a sa četiri više od prvih pratilaca Juventusa i Atalante. Na San Siru bi tako napokon mogli zaigrati u Ligi šampiona.

Iako su veći deo ove sezone bili na vrhu tabele, brojne povrede i ipak nedovoljno širok igrački kadar koštale su Milan zadržavanja na vrhu i eventualne borbe za ,,Skudeto”.

Upravo zbog toga tehnički direktor Milana Paolo Maldini već uveliko radi na pojačanjima za nadolazeću sezonu. Navodno već ima spreman popis igrača koji bi trebali da dođu u letnjem prelaznom roku.

Cilj kluba je biti u vrhu Evrope i boriti se za Ligu šampiona, a to će postići kupovinom najboljih igrača.

Prvi na listi je Florian Tovan. Krilni napadač Marseja spreman je na iskorak u karijeri i odbija da produži ugovor sa svojim sadašnjim klubom što znači da ovog leta može otići kao slobodan igrač.

Osim Tovana, Milan želi dovesti i ofanzivnog vezistu Porta Otavija kojeg Maldini vidi kao idealno pojačanje. Otavio bi trebalo da postane jedan od ključnih igrača Milanovog veznog reda, a ,,rosoneri” ga planiraju dovesti za oko 25 miliona evra.

Maldini želi da osigura i potpis PSV-ove zvezde Doniela Malena koji je na radaru brojnih evropskih velikana, a najveći konkurent ,,rosonerima” je Borusia Dortmund. Milan je spreman platiti 30 miliona evra za 22-godišnjeg holandskog napadača, a navodno su pregovori već u toku.

Najskuplje pojačanje trebalo bi da bude Nikola Milenković. Srpski polivalentni defenzivac želi napustiti Fiorentinu i napraviti iskorak, a Milan se čini kao prava destinacija. Nagađa se da će ,,viola” tražiti oko 50 miliona evra, a na San Siru se nadaju nekom popustu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE