Na krilima Rita i Davidovca Crvena zvezda do pobede nad Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde su opravdali ulogu apsolutnog favorita u “Večitom derbiju” pošto su savladali Partizan sa 73:64 . Crveno-beli su imali prednost tokom čitavog dela meča koji je bio vrlo tvrd i na momente jako nekvalitetan.

Prvo poluvreme je trajalo skoro sat vremena. U prvoj četvrtini viđena je tvrda košarka, gde je promašeno dosta šuteva na obe strane. Posle trojke Davidovca crveno-beli su poveli sa 10:6, ali je Partizan ubzo to preokrenuo. Ipak, trojkom Voldena u poslednjim trenucima četvrtine izabranici Dejana Radonjića odlaze na odmor sa 15:14.

Gde su stali nastavili su u drugoj četvrtini predstavnici Srbije u Evroligi. Partizan nije imao rešenja u napadu, a u odbrani Crvena zvezda je dolazila do poena iz tranzicije. Serija 20:5 dovela je Crvenu zvezdu do vođstva 35:19. U tom trenutku dolazi do malog incidenta između Trifunovića sa jedne i Rita sa druge strane, posle koje je sudija Pukl dugo (čini se predugo) gledao snimak kako bi podelio kazne.

Posle pauze, Partizan je povratio snagu i poenima Tomasa i Veličkovića sa niskog posta spušta prednost, da bi na kraju na poluvreme se otišlo sa 41:34.

Treži period je bolje započeo Partizan koji vrlo brzo stigao do -4, ali je Crvena zvezda preko Rita stigla do 11 poena prednosti koju je držala jako dugo vremena. Generalno tih 10 minuta je bilo jako loše i rastrzano. Crno-beli su u zadnjem minutu dobrim potezima uspeli da dođu do 57:50, a mogli su da spuste tu prednost još više jer je Jaramaz promašio trojku u poslednjim sekundama.

I četvrti period je počeo kao i treći. Partizan se spustio na -5, a onda je Crvena zvezda preko Lojda i Rita otišla na plus 10. Posle toga ušlo se u seriju grešaka i promašaja, za svaki koš je morao da se uloži poslednji atom snage. Partizan je koševe pokušavao da nađe šutem spolja, ali taj deo igre nikako nije funkcionisao. S druge strane Crvena zvezda je imala problem u kreaciji, ali je na individualni kvalitet došla do 68:54 na tri minuta pre kraja. Partizan sa druge strane više od 5 minuta nije postigao koš. Na kraju, izabranici Dejana Radonjića su rutinski priveli utakmicu kraju i meč je završen sa 73:64.

U Crvenoj zvezdi najefikasniji je bio Duop Rit sa 15 poena, Davidovac je postigao 14 dok je Volden ubacio 12.

U Partizanu bolji od ostalih je bio Tomas sa 17, Jaramaz i Janković su ubacili 10.

Posle ovog kola crveno-beli imaju skor 17-2, dok Partizan je vezao sedmi uzastopni poraz i sada ima skor 7-13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE