Napredak ponovo pobedio, remi u Ivanjici, Mladost i Metalac nastavili tradiciju

Odigrane su još četiri utakmice 27. kola Linglong Superlige Srbije.

Napredak je prvi put ove sezone pobedio dva puta uzastopno u nacionalnom šampionatu i popravio svoju poziciju u borbi za opstanak. Već u 2. minutu Marjanović je doveo Kruševljane u vođstvo, prednost je duplirao Melunović, da bi Ašćerić vratio neizvesnost golom iz penala. Do kraja meča rezultat se nije menjao pa je Napredak sada najbolje plasirana ekipa u zoni ispadanja i zaostaje dva boda za Novim Pazarom.

Pazarci su nastavili sa dosadašnjom praksom, pobeda kod kuće, poraz na strani. Sve do 89. minuta u Inđiji nije bilo golova, ali je dosuđen penal koji je realizovao Bastajić i doneo Inđiji prvu pobedu posle skoro mesec dana. Dodatan plus predstavlja i činjenica da je pobeda ostvarena protiv konkurenta u borbi za opstanak pa je razlika između Novog Pazara i Inđije 4 boda u korist kluba sa juga Srbije.

Borba za opstanak bila je zajednički imenitelj i za meč u Ivanjici gde je domaćin uspeo da ostane neporažen u meču sa Radom. “Građevinari” su na duel sa Javorom doputovali sa maksimalnim učinkom u gostima ovog proleća, a takav ishod nagovestio je Kaluđerović u 33. minutu.

Mladost i Metalac nastavili su tradiciju remija. Ovo je bio peti uzastopni takav ishod u Lučanima, a sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu. Fudbaler iz Konga, Mbungu, doveo je goste u vođstvo, a izjednačio je Bojović.

Inđija – Novi Pazar 1:0 (0:0)
Bastajić 89’pen

Javor – Rad 1:1 (0:1)
Ilić 71′ – Kaluđerović 33′

Mladost – Metalac 1:1 (1:1)
Bojović 38′ – Mbungu 28′

Napredak – Bačka 2:1 (1:0)
Marjanović 2′, Melunović 61′ – Ašćerić 73’pen

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI ĆE OSTATI U MILANU? Pojavila se nova transfer opcija za Jan-Karla Simića

Mladi srpski štoper Jan-Karlo Simić ove sezone je stekao afirmaciju u prvom timu Milana, kada je iskoristio odsustvo nekoliko...

POVEZANE OBJAVE