Uzaludna majstorija Lamele, Arsenalu derbi Severnog Londona (VIDEO)

Derbi Severnog Londona bio je u centru pažnje u ovoj rundi engleske Premijer lige.   

Navikli smo da utakmice Arsenala i Totenhema donose odličan fudbal i mnogo uzbuđenja, bez obzira na situaciju na tabeli. Tako je bilo i sada. U prvom poluvremenu dva puta je okvir gola spašavao Totenhem, ali će se dugo pamtiti i prepričavati pogodak Lamele iz 33. minuta. Argentinac je na spektakularan način pogodio mrežu ”Tobdžija” i to morate pogledati, jer je nemoguće rečima opisati takvu majstoriju. Slažemo se sa mišljenjem da smo videli gol sezone u Premijer ligi. Ipak, Arsenal je uspeo da na odmor ode u egalu. Izjednačio je Odegard, svojim prvi premijerligaškim golom, u 44. minutu, mada je dosta pomoglo i to što je lopta zakačila Alderverelda i promenila pravac.   

Pobedu domaćinu u londonskom derbiju doneo je Lakazet sa bele tačke u 64. minutu, a prethodno je Davinson Sančez skrivio jedanaesterac, što je sudija Majkl Oliver morao da proverava na snimku. Od 76. minuta ”Pevci” su igrali sa igračem manje, dva brza žuta kartona dobio je Lamela, i od junaka je postao tragičar. I sa desetoricom Totenhem je bio opsaniji u preostalom vremenu, jedan gol je poništen Kejnu, a isti fudbaler je iz slobodnog udarca u 89. minutu pogodio stativu. Posle pobede Arsenal je 10. sa 41 bodom, Totenhem je sedmi sa 45.   

Ranije danas Lester je lako pobedio poslednjeplasirani Šefild Junajted koji je stigao bez trenera Krisa Vajldera, koji je podneo ostavku između dva prvenstvena kola. Ekipu je na ”King Paueru” vodio Pol Hekingbotom, ali napretka nije bilo. Tri gola Keleči Iheanača, te jedan Ajozi Pereza, uz autogol Ampadua, doneli su ubedljivu pobedu ”Lisicama”, koje su preuzele drugu poziciju, bar do završetka meča na ”Old Trafordu”.   

U derbiju južnog dela Ostrva Brajton je slavio u Sautemptonu i tako se revanširao ”Svecima” za poraz u prom delu sezone na svom ”Ameksu”. Bodovi mnogo znače ”Galebovima” u borbi za opstanak, ali je sada i Sautempton došao u opasnu zonu, mada je jednom u toku prvenstva bio i na čelu tabele. Dank i Trosar dali su golove za Brajton, dok je izjednačenje domaćinu doneo Adams, ali to nije bilo dovoljno ni za bod.

Arsenal – Totenhem 2:1 (1:1) Odegard 44′, Lakazet 64′(p) – Lamela 33′
Lester – Šefild Junajted 5:0 (1:0) Iheanačo 39′,69′,78′, Perez 64′, Ampadu 80′(ag)
Sautempton – Brajton 1:2 (1:1) Adams 27′ – Dank 16′, Trosar 56′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE