Po kišnom vremenu – kiša golova u Humskoj: Partizan ubedljiv, upisao se i Bajebek [VIDEO]

Partizan – Zlatibor 5:1 (3:0)
21′ Jović, 34′ Asano, 44′ Natho (p), 74′ Bajebek, 84′ Urošević – 52′ Sević

Fudbaleri Partizana zabeležili su novu ubedljivu pobedu pošto su savladali Zlatibor na stadionu u Humskoj sa 5:1 u meču 27. kola.

Zlatibor nije imao nikakvih šansi na ovom duelu koji je obeležilo izuzetno teško vreme za igru. Jaka kiša, uz vetar i brz teren su otežavali posao dvema ekipama, što se odrazilo i na rezultat budući da su barem dva gola došla upravo zahvaljujući vremenskim uslovima.

Imao je Partizan terensku inicijativu, ali izglednih prilika nije bilo u prvih dvadeset minuta osim pokušaja Jojića. Potom je usledio prekid za domaće koji je izveo upravo Miloš Jojić sa levog boka. Neugodna lopta za golmana koja je bila oštra i išla ka golu koštala je goste iz Čajetine. Sjajno se ubacio na drugoj stativi Svetozar Marković i poslao loptu na suptoran kraj gola, a tamo je Nemanji Joviću ostalo samo da postavi nogu i donese prednost crno-belima. To je bio njegov treći gol u sezoni.

Uspeo je Zlatibor posle tog gola da se oslobodi pritiska, ali nisu ništa konkretno pokazali. Ubrzo je usledio i novi pogodak. Odbrana gostiju bila je kada je u 32. minutu Natho uputio loptu ka njihovom šesnaestercu. Gađao je Holendera, Mađar je propustio loptu ka Takumi Asanu, a Japanac bio nepogrešiv. Sve to, defanzivici Zlatibora ispratili su samo pogledima.

Pehovi odbrane ekipe Vladimira Ristovskog nisu prestali. Filip Jović je pogodio u ruku Stamenkovića i glavni sudija Milan Mitić nije propustio priliku da dosudi jedanaesterac koji je Natho pretvorio u gol za 3:0 na poluvremenu.

Kako smo naveli, bilo je teško vreme za igranje u Humskoj, a posle Zlatibora, to je osetio i Partizan u nastavku. Posle šest minuta igre u drugom delu, Nenad Sević je sa tridesetak metara, iskosa sa desne strane, izveo prekid, a lopta je udarivši o podlogu dobila ubrzanje i prevarila Vladimira Stojkovića koji je prethodno krenuo na taj centaršut, pa se predomislio.

Nije bilo prevelikog uzbuđenja nakon tog pogotka, a u tom periodu je priliku dobio i Žan Kristof Bajebek, koji je odavno ocenjen kao promašaj Partizana u letošnjem prelaznom roku. Stanojević mu je pružio priliku, a ovaj mu se ubrzo odužio. U 74. minutu dobio je fantastičan pas Vujačića koji je kao mačem presekao odbranu i sredinu Zlatibora i ostao mu je lakši deo posla za svoj prvi prvenstveni pogodak.

Nisu se Stanojevićevi izabranici zadovoljavali sa četiri postignuta gola. Napadali su još preko Sume, ali Gvinejac je umesto da sam završi akciju, želeo da bude nesebičan što mu se obilo u glavu. Deset minuta posle pogotka Bajebeka, Urošević je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca i šutirao, a blok Mijailovića nije bio dovoljan budući da je udarac posle njegove noge završio na jednoj, a potom i na drugoj stativi, te i u mreži Čupića.

Pet golova primio je golman Zlatibora, a pored toga imao još nekoliko odbrana, što je jasan pokazatelj odnosa snaga na ovom susretu.

Partizan je tako nastavio da niže uspehe, te zabeleži 17. uzastopnu pobedu računajući Kup i prvenstvo, dok će Zlatibor bodove za opstanak morati da potraži na nekom drugom mestu. Trenutno su 18. sa 21 bodom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE