Zvezda primila gol, pa slomila krila ,,zmajevima” [VIDEO]

Voždovac – Crvena zvezda1:4 (1:2)

Stoisavljević 4’ – Ben 30’, Ivanić 37’, Gavrić 67′, Vukanović 76

Voždovac: Krunić – Hajdin, Purtić, A. Bogdanović, Dukić – Ivezić (od 45’ Lasickas), Ajdinović (od 81′ Stanisavljević) – Milosavljević, Milojević (od 60′ Nišić), Cvetićanin (od 55′ Arsić) – Stoisavljević (od 81′ Vučić)

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov (od 71′ Degenek), Milunović, Rodić – Petrović (od 58′ Nikolić), Kanga – Gavrić (od 81′ Falćineli), Ivanić, Katai (od 71′ Srnić) – Ben (od 45’ Vukanović)

Jaka kiša nije omela fudbalere Crvene zvezde da slave na ,,krovu” protiv Voždovca. Tim Dejana Stankovića probudio se posle rano primljenog gola i preuzeo potpunu kontrolu nad utakmicom.

,,Zmajevi” su iskoristili prvu ozbiljnu šansu na meču i u četvrtom minutu već poveli 1:0 preko Stoisavljevića. Milojević je centrirao, a Stoisavljević glavom zatresao mrežu. Ovo je bio njegov šesti gol ove sezone.

Zvezda je u nastavku preuzela inicijativu. Katai je šutirao u 12. minutu i uputio prvi udarac u okvir gola, međutim golman domaćih je dobro intervenisao. Zapretili su gosti ponovo posle prekida preko Gavrića i Kange, ali iznudili su samo korner. Još jednom je pokušao najbolji igrač crveno-belih, ipak Krunić je ponovo spasio gol domaćih. Gajić je iz kornera uputio vrlo jak oi precizan šut, a golman Voždovca je bio ponovo uspešniji. Malo je falilo Zvezdi da dođe do izjednačenja, pokušao je Kanga da centrira, međutim rezultat je ostao nepromenjen.

Konačno, u 30. minutu stiglo je izjednačenje, posle pola sata ofanzive crveno-belih. El Fardu Ben postigao je gol glavom nakon dodavanja Kataija i tako postao najbolji strani strelac kluba.

Okrenula je Zvezda utakmicu za svega sedam minuta. Mirko Ivanić je iskoristio centaršut Gavrića i takođe glavom postigao pogodak za 2:1. Prvi žuti karton sudija je dodelio Marku Iveziću, a nedugo posle toga i Aleksandru Kataiju zbog grubog starta nad Cvetićaninom. Imao je Ben još jednu ozbiljnu šansu u 43. minutu, ali je šutirao preko gola.

Prvih 45 minuta je završeno u korist crveno-belog tima, koji su imali gol prednosti.

Odmah po ulasku načinjene su izmene u oba tima. Umesto Bena ušao je Vuanović, a kod domaćih Ivezića je zamenio Lasickas. Drugo poluvreme igralo se dosta mirnije. Klizava trava otežavala je posao fudbalerima. Pokušao je Milosavljević, pa zatim Stoisavljević, ali je bio u nedozvoljenoj pozicijiji. Usledilo je još izmena, po jedan u oba tima. Cvetićanina je zamenio Arsić, dok je u Zvezdi izašao Petrovič, a ušao Nikolić.

Imali su ,,zmajevi” još jedan solidan napada, a pokušao je Arsić odmah po ulasku, ali je izblokiran. Pola sata do kraja iz igre je izašao Milojević, a trener Damjanović je uveo Nišića.

Dok su domaći pokušavali da izjednače, Željko Gavrić je povisio prednost Zvezde na 3:1 u 67. minutu. Iskoritio je dodavanje Gajića, koji je ostao potpuno sam po desnoj strani, i zatresao mrežu Voždovca.

U međuvremenu u igru su ušli Degenek i Srnić, a teren napustili Pankov i Kataji.

Zvezda je već ubedljivo povela. Centrirao je iz kornera Kanga, da bi se ispred gola Voždovca svorila gužva, a najspretniji je bio Vukanović za 4:1.

Još izmena u oba tima… Falćineli je zamenio Gavrića, a umesto Stoisavljevića i Ajdinovića ušli su Vučić i Stanisavljević.

Pokušao je Stanisavljević da ublaži prednost crveno-belih, ali je pogodio prečku. Ubrzo je dobio i žuti karton zbog starta nad Kangom. Nije bio kraj opomenama, pa je i Rodić požuteo minut kasnije.

Do kraja nije došlo do promene rezultata, pa je tim Dejana Stankovića upisao ubedljivu pobedu na ,,krovu”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE