Atalanta daleko od senzacije, Real u četvrtfinalu Lige šampiona! [VIDEO]

Real Madrid – Atalanta 3:1 (1:0)
Benzema 34′, Ramos 60′, Aensio 85′ – Murijel 83′

Posle dve sezone Madriđani su ponovo u četvrtfinalu Lige šampiona, dok je Atalanta doživela prvi poraz u gostima posle pet uzastopnih pobeda u najkvalitetnijem klupskom takmičenju. Sve je jasno, Real ne samo da je odbranio 1:0 iz Bergama, već je po drugi put pobedio italijanski tim, ovog puta još ubedljivije sa 3:1.

Real je dosta oprezno započeo meč uzdajući se u prednost od jednog gola donetu iz Bergama. Gosti su u prvih pola sata više imali loptu u svojim nogama, ali osim pokušaja Gosensa u 3. minutu iz dobre pozicije i udarca Đimšitija visoko preko gola, većih opasnosti po Kurtou nije bilo. Na drugoj strani jedan pokušaj je imao Benzema, a najveća opasnost po italijanski tim bio je Žunior Vinisijus.

Kardinalnu grešku napravio je golman Atalante Sportijelo u 34. minutu kada je potpuno neometan loptu poslao u noge Luki Modriću, a ovaj nesebično pronašao Benzemu u srcu kaznenog prostora i spasa za tim iz Bergama nije bilo. Jeftino je Atalanta dozvolila Francuzu da postigne četvrti gol na trećoj uzastopnoj utakmici. Sada su Madriđani imali dva gola prednosti i pred Gasperinijevom četom bio je pretežak zadatak. Do poluvremena je možda mogao da izjednači Ruslan Malinovski. Ukrajinac se izborio za prostor za udarac, ali kako je šutirao, bolje je bilo da je uposlio nekog od saigrača.

Morao je trener Atalante nešto da menja, pa je od prvog minuta drugog poluvremena zaigrao Duvan Zapata koji je zamenio Marija Pašalića. U 53. minutu Žunior Vinisijus je pravim slalomom došao do ivice peterca, a kada mi je Sportijelo krenuo u susret, poslao je loptu pored njega, ali i pored stative. Pet minuta kasnije novi prodor mladog Brazilca, ali ga ovog puta Toloi sapliće nekoliko santimetara unutar kaznenog prostora i Real je dobio penal.

Serhio Ramos je bio izvođač, vratio se u tim posle deset propuštenih mečeva zbog povrede i pogodio je sa bele tačke, mada je Sportijelo prozreo njegovu nameru.
Prednost je već bila velika, pa se u preostalom vremenu igralo dosta otvoreno. Atalanta je imala dve fantastične prilike preko Zapate, oba puta je uspešniji od njega bi Kurtoa, posebno kod druge situacije kada mu je odbranio udarac u situaciji jedan na jedan. Između dve prilike za Kolumbijca, šansu za Real imao je Karim Benzema, ali je Atalantu ovog puta spasila stativa.

Tračak nade za goste pojavio se u 83. minutu. Tada je Luis Murijel na efektan način postigao gol iz slobodnog udarca, dok je golman Reala paradom samo ulepšao pogodak. Nada je bila baš kratka, dva minuta kasnije brzu kontra akciju Madriđana golom je završio Marko Asensio, mada je i Sportijelo mogao bolje da interveniše.

Tog trenutka meč je mogao da bude završen, pošto se u preostalom vremenu nije dogodilo ništa značajno, osim jedne šanse za Real u sudijskoj nadoknadi kada je Rodrigo pogodio Sportijela u glavu. Ispadanjem Atalante Italija je ostala bez predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš izlazi na NBA draft!

Poznato je tokom čitave ove sezone da Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, važi za kandidata koji će na NBA...

POVEZANE OBJAVE