Andrea Lekić pred kvalifikacioni turnir za OI: Plasman bi bio kruna generacije

Rukometašice Srbije u četvrtak putuju u Đer u sklopu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a utakmica prvog kola protiv Rusije na programu je u petak od 20 sati.

Zajedno sa reprezentacijom će biti i Andrea lekić, koja neće moći da igra zbog povrede ahilove tetive.

Nadam da ćemo to krunisati plasmanom na Olimpijske igre. Ova grupa devojaka je već godinama zajedno. Prolazile smo kroz razne uspone i padove. Plasman na Olimpijske igre bi zaista bio kruna ove generacije. Mnogo je lepo što smo sve zajedno tu, uključujući i mene, koja će sve to gledati sa strane, rekla je Lekićeva, a prenosi Sportski žurnal.

Ženska rukometna reprezentacija je poslednji put na Olimpijskim igrama učestvovala 1988. godine u Seulu.

To je zaista frapantan podatak. Nadam se da ćemo uspeti. Biće mnogo teško, jer će nam rival biti Rusija, koja godinama dominira i svakako je favorit broj jedan u grupi. Tim duelom počinjemo kvalifikacije i očekujem izuzetno težak meč.

Andrea Lekić ističe da nivo borbenosti mora da bude na najvišem nivou.

Volela bih da čvrsta odbrana bude najbolji segment naše igre, jer iz toga će sve biti mnogo lakše. Ne sumnjam u motivisanost devojaka, a mislim da sam ja mnogo nervoznija od svih njih, završila je sjajna srpska rukometašica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović: Cilj je medalja na Olimpijskim igrama!

Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović po ispadanju njegovog tima iz plej-ina NBA lige i završetka sezone, istakao je da se...

POVEZANE OBJAVE