Čolo Simeone će još čekati na pehar Lige šampiona, Tuhel odveo Čelsi u četvrtfinale [VIDEO]

Čelsi – Atletiko Madrid 2:0 (1:0) – prvi meč 1:0
Zijeh 34′, Emerson 90+4′

Od dolaska Tomasa Tuhela na klupu Čelsija, londonski tim nije poražen. Utakmica sa Atletikom bila mu je 13. kao šefu struke u Čelsiju, devet je dobio, na četiri remizirao, a njegov tim je primio samo dva gola. Za 180, i nešto više, minuta igre, Madriđani nisu uspeli da savladaju Mendija i plasman Čelsija u četvrtfinale potpuno je zaslužen.

Kao i što se očekivalo meč je počeo dosta oprezno s obe strane. Domaćin je više imao loptu u nogama, ali je utisak da je Simeoneov tim svesno prepustio inicijativu Čelsiju čekajući priliku da napadne iz kontra akcija preko Luisa Suareza i Žoaoa Feliksa. Jedina zanimljiva situacija u kaznenom prostoru “plavaca” dogodila se u 26. minutu kada je Karasko pao, ali sudiji Orsatu nije stigla informacija iz VAR sobe da je nešto sumnjivo.

Čelsi je do gola stigao onako kako je Atletiko planirao, iz kontra napada. Bila je to munjevita akcija u tri poteza, Haverc je izbacio Vernera po strani, a ovaj, posle bega, u pravom trenutku pronašao Zijeha samog na penaltiku. Marokanac je šutirao iz prve, a Oblak nije uspeo da zadrži loptu koja se ušunjala u mrežu. Dakle, zahvaljujući trojici letošnjih pojačanja Čelsi je stigao do prednosti. U prvom poluvremenu vredi istaći još pokušaj Haverca u 40. minutu, ali je ovog puta Oblak izašao kao pobednik.

Više prilika bilo je u nastavku, a prve tri su stvorili igrači Čelsija. Dva puta je Timo Verner imao šansu, a jednom Zijeh. Jedan udarac Vernera otišao je pored gola, a kod ostale dve situacije istakao se golman Atletika Jan Oblak. Madriđani su imali terensku inicijativu u poslednjoj trećini meča, ali nisu uspeli da stvore gotovo nijednu priliku osim jednog pokuašaja Đoao Feliksa, kada mu je šut izblokiran, a “jorgandžije” dobile samo korner.

Pitanje ukupnog pobednika, ako je i bilo upitno, razrešeno je u 82. minutu. Tada je crveni karton dobio Stefan Savić, i gosti su ostali sa desetoricom. Bivši igrač Partizana je laktom u kaznenom prostoru zakačio Zumu, nije to na ponovljenom snimku izgledalo tako strašno, ali je Orsato odlučio da crnogorskog reprezentativca pošalje u svlačionicu.

Prvu pravu priliku gosti propuštaju u sudijskoj nadoknadi, opet je Žoao Feliks šutirao, ali je Mendi sjajno odbranio portugalčev udarac. I onda, pred sam završetak, još jedan kontra napad Čelsija, odbrana gostiju u rasulu, što koristi Emerson, koji samo što je kročio na teren, i preciznim šutem šalje loptu u levi donji ugao Oblakovog gola za konačnih 2:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE