Mađar opet koban, kraj za Lajovića u Dubaiju

Marton Fučović – Dušan Lajović 2:1 (6:1, 4:6, 6:4)

Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje na turniru u Dubaiju porazom u drugom kolu od Mađara Martona Fučovića. Mađarski teniser je slavio u tri seta 6:1, 4:6, 6:4, posle sat i 49 minuta igre.

Isti teniser bio je koban za Lajovića i prošle sedmice na turniru u Dohi, samo je tada Fučović slavio u prvom kolu takmičenja u glavnom gradu Katara. Mada je Lajović bolje plasirani teniser na ATP listi, očigledno je da je Fučović u mnogo boljoj formi od drugog reketa Srbije.

Ključni detalj u prvom setu bio je u trećem gemu, kada je kod 1:1 Lajović imao dve vezane brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Tada je Mađar vezao pet gemova i ubedljivo dobio taj deo igre. U drugom setu Lajović je uspeo da se vrati. Prvi je stigao do brejka u drugom gemu, ali je Fučović odmah uzvratio ribrejkom. Naredni brejk bio je i set za Srbina. Kod vođstva 5:4 Lajović je uspeo da iskoristi prvu set loptu i oduzem servis rivalu za izjednačenje u setovima.

Za razliku od meča od pre osam dana, odlučivao je treći set. Presudan je bio peti gem, tada je Lajović spasio jednu brejk loptu, ali ne i drugu, pa je Fučović stekao prednost brejka koju je sačuvao do kraja, ne dozvolivši našem teniseru ni da mu pripreti u servis gemovima.

Naredni rival mađarskog tenisera biće bolji iz okršaja Andreja Rubljova i Tejlora Frica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

‘Hrvatskom Murinju’ se sprema ponuda karijere? Torino već traži zamenu

Ivan Jurić će, po svemu sudeći, na kraje sezone napustiti Torino. Ako u poslednji čas ne potpiše novi ugovor...

POVEZANE OBJAVE