Prvak Evrope odradio posao i u revanšu [VIDEO]

Bajern Minhen – Lacio 2:1 (1:0) – prvi meč 4:1
Levandovski 33’pen, Šupo-Motin 73′ – Parolo 82′

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Dileme oko ukupnog pobednika uoči meča nije ni bilo pošto je aktuelni prvak Evrope doneo tri gola prednosti iz prvog meča u Rimu, ali je Bajern i u revanšu bio bolji od Lacija.

Igrali su igrači Hansija Flika tačno onoliko koliko im je trebalo za ovaj trijumf, a navijači Lacija verovatno ne mogu da budu nezadovoljni onim što su prikazali njihovi ljubimci večeras u Minhenu. Bajern je do prve prilike došao posle greške Hoakina Koree, lopta je stigla do Sanea koji je šutirao iskosa sa desne strane, a lopta prohujala pored stative.

U 15. minutu u velikoj šansi bio je Sergej Milinković-Savić, koji je izbegao ofsajd bio potpuno sam ispred golmana Nibela, ali loptu nije zahvatio onako kako je želeo pa golmanu Bajerna nije bilo teško da je ukroti. Domaćin je poveo u 33. minutu golom Levandovskog iz penala, a prethodno je Murići sa leđa oborio Gorecku. Poljak je bio neumoljiv sa bele tačke i postigao svoj 73. gol u Ligi šampiona.

Samo što je počelo drugo poluvreme velika šansa za Bajern, ovog puta nakon greške Milinković-Savića, ali je Pepe Rejna izašao kao pobednik u duelu sa Levandovskim. Poljak i Španac bili su u duelu i u 67. minutu, Levandovski je imao dovoljno vremena da se namesti za udarac sa 17 metara, ali je pogodio stativu.

Dobru priliku u 72. minutu imao je Korea, međutim Nibel je bio dobro postavljen, a već u sledećem napadu stigla je kazna za ovaj promašaj. Alaba je spojio sa golom Šupo-Motina koji je u prvom kontaktu sa loptom uspeo da pošalje loptu pored Rejne u mrežu.

Do kraja meča Lacio je uspeo da ublaži poraz, a strelac je bio Parolo koji je neometan glavom sa nekoliko metara poslao loptu kroz noge Nibelu. Veliku priliku u 90. minutu imao je Gnabri, sjajno mu je asistirao Sane, ali je Rejna uspeo da postavi nogu i skrene loptu u korner.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE