Pirove pobede Norvežana i Pirejaca, Roma lako sa Šahtjorom, produžeci na Maksimiru

Poznata su tri učenika četvrtfinala Lige Evrope. To su engleski Arsenal , španska Granada i italijanska Roma, dok će produžeci, ili penali, rešiti dvomeč Dinama i Totenhema u Zagrebu.


”Vučica” je posao završila pre sedam dana i u Ukrajinu je otputovala spokojna. Posle 3:0 u Rimu, teško je bilo očekivati da Šahtjor može nešto više da uradi u Kijevu, gde je igrao kao domaćin. Golova posle prvih 45 minuta nije bilo, a već na početku nastavka Borha Majoral glavom pogađa mrežu. Mora se priznati da je Roma imala i dosta sreće kod vodećeg gola. Desetak minuta kasnije ”Rudari” su izjednačili, strelac je bio Moraeš posle prekida Alana Patrika, ali je Borha Majoral još jednom bio precizan u 72. minutu i tako posato najbolji strelac ovog takmičenja uz Picija i Jazičija, sva trojica su dala po sedam pogodaka u grupnoj i nokaut fazi, što se jedino računa.


Španska Granada je uspela da izbaci Napoli posle pobede od 2:0 na svom terenu, pa nismo očekivali da istu prednost prestigne norveški Molde. Vicešampion Norveške je već napravio jednu senzaciju izbacivanjem Hofenhajma, ali nije mu to pošlo za nogom protiv čvrstih Španaca. Možda je autogol Valjeha, posle pola sata igre, nagovestio tako nešto, a nada je trajala sve do 72. minuta kada je Soldado glavom poslao loptu iznad glave golmana LIndea. Inače, Soldado je samo osam minuta pre pogotka ušao u igru. Molde se časno oprostio od LIge Evrope, pobedom, pošto je u 89. minutu Heštad realizovao jedanaesterac za konačnih 2:1.


Pirejci su i ove godine pobedili Arsenal na ”Emirejtsu”, ali im to, za razliku od prethodnog izdanja Lige Evrope, nije bilo dovoljno da prođu dalje. ”Tobdžije” su sada već u prvoj utakmici u Atini stekli takvu prednost da je bilo iluzorno očekivati da je mogu nadoknaditi. Šansi je bilo sijaset, na obe strane, a viđen je samo jedan gol. Postigao ga je El Arabi u 51. minutu, a prethodio mu je brzi kontra napad Olimpijakosa nakon greške domaćih na sredini terena.

Arsenal – Olimpijakos 0:1(0:0) prvi meč 3:1
El Arabi 51′

Molde – Granada 2:1(1:0) prvi meč 0:2
Valjeho 29′(ag), Heštad 89′(p) – Soldado 72′

Šahtjor – Roma 1:2(0:0) prvi meč 0:3
Moraeš 59′ – Majoral 48′,72′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE