Rukometašice otputovale na kvalifikacije za OI: Na startu protiv Ruskinja

Ženska rukometna reprezentacija Srbije krenula je u četvrtak put Đera, gde će od petka do nedelje igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske Igre sa selekcijama Rusije (petak 20h), Mađarske (subota 17.30h) i Kazahstana (nedelja 17.30h).

Dve najbolje reprezentacije na turniru u „Audi Areni“, izboriće plasman na olimpijski turnir u Tokiju.

Najiskusnija srpska reprezentativka Katarina Tomašević, optimista je pred duele koji bi našu reprezentaciju mogli da dovedu do najveće svetske sportske smotre posle 32 godine od Seula 1988.

Tri dana smo radili na pripremi za Rusiju i Mađarsku. Akcenat smo stavili na odbranu, u današnjem rukometu to je ključni faktor uspeha. Ako skockamo to što smo vežbali do kraja, biće kako treba. Jako nam je bitno to što se Cvija (Dragana Cvijić) vratila. Puno će nam značiti u odbrani gde pokriva sredinu, a tandem sa Pop Lazić je jako bitan i mnogo je važno da su obe u formi. S druge strane, u Đeru će nam mnogo nedostajati Andrea Lekić i Marija Obradović – kazala je Tomašević i dodala:

Na otvaranju nas čekaju olimpijske šampionke. Otvaranje je i samo po sebi najteža utakmica. U 24 sata igramo dve jako teške utakmice. To je otežavajuća okolnost za nas. Mađarice igraju sa Kazahstanom i čekaju nas odmorne. Šta da radimo, moramo da se izborimo sa takvim stvarima. Moramo da budemo spremne na sve. Uvek je ogroman motiv da se igra za reprezentaciju. Bez obzira kako igraš u klubu, totalno je drugačiji osećaj kada dođeš i nastupaš za svoju zemlju.

Sastav:

GOLMANI: Katarina Tomašević, Jovana Risović i Kristina Graovac
KRILA: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić
PIVOTMENI: Dragana Cvijić, Slađana Pop Lazić i Jovana Milojević
BEKOVI: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Liščević, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Marina Dmitrović i Dijana Števin

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE