Šok za Murinja: Oršić očerupao ”pevce” u Maksimiru!

Dinamo Zagreb – Totenhem 3:0 (2:0,0:0) prvi meč 0:2
Oršić 62′,83′,106′

Zagrebački Dinamo napravio je pravi podvig plasmanom u četvrtfinale Lige Evrope. Ovaj uspeh je veći, ne samo što je eliminisan engleski Totenhem, već što su ”modri” stigli i prestigli minus od dva gola iz Londona.


Za to im je trebalo 120 minuta, a trijumf nad četom Žozea Murinja potpuno je zaslužen. Posle prvog poluvremena malo ko je mogao da pretpostavi šta će se sve događati u glavnom gradu Hrvatske. Imao je Dinamo dve dobre prilike preko Petkovića i Majera, ali su i ”pevci” pretili. U drugih 45 minuta počele su da se dešavaju uzbbuđenja isključivo pred golom gostiju. Posle nešto više od sat vremena igre Mislav Oršić je postigao prelep gol, koji ni dva Lorisa nisu mogla da spreče, i Dinamo je poveo. Shvatili su ”sparsi” da je vrag odneo šalu, ali nikako nisu uspevali da povežu svoje redove. Kazna je usledila u 83. minutu, kada je ponovo Oršić pogodio za 2:0 i anulirao prednost Totenhema iz prvog meča, ostvarenu golovima Harija Kejna.


Igrali su se produžeci, a ključan je bio 106. minutu i, još jednom, sjajni Mislav Oršić. Napadač Dinama je po treći put savladao Lorisa i otvorio put svom timu ka četvrtfinalu. U poslednjih desetak minuta igralo se ispred gola domaćina, imao je Totenhem i dve sjajne šanse, ali se u tim momentima istakao golman ”modrih” Livaković.


Ovo je pobeda i Damira Krznara, koji je pre par dana seo na klupu Dinama umesto Zorana Mamića koji je osuđen na zatvorsku kaznu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA PLEJ IN: Majami “spržio” Čikago, Pelikani bolji od Sakramenta (VIDEO)

Košarkaši Majami Hita i Nju Orleans Pelikansa poslednji su učesnici NBA plej-ofa i idu na prve nosioce u svojim...

POVEZANE OBJAVE