Stanković otkrio koga bi želeo da dovede u Zvezdu: Zaslužili smo osminu finala Lige Evrope

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković bio je gost slovenačkog ,,Ekipa” za koji je govorio o aktuelnoj sezoni, te istakao da žali što njegov klub nije nastavio takmičenje u Ligi Evrope.

Nijanse su odlučile dvomeč Crvene zvezde i Milana u korist italijanskog velikana. Iako su ušli kao apsolutni autsajderi, fudbaleri Dejana Stankovića su pokazali da mogu da se nose sa znatno jačim rivalom.

Moj šurak Milenko Aćimović mi je rekao da je utakmica sa Milanom prenošena na slovenačkoj televiziji u top terminu, i da su ljudi navijali za nas kao za nacionalnu reprezentaciju. Jako sam srećan što je tako. Srećan sam zbog fanova, ali i mog kluba. Protiv Milana smo pokazali da nismo inferiorani ili slabi. U pojedinim delovima meča smo bili moćni i konkretni. Mnogo mi je žao što nismo prošli. Mišljenja sam da smo igrom i odnosom zaslužili da igramo u osmini finala Liga Evrope – započeo je Stanković za ,,Ekip”.

Strateg crveno-belih smatra da Zvezda pripada grupi klubova koji se takmiče u Ligi šampiona.

Za sve nas to (prim.aut. meč sa Milanom) je bila odskočna daska. To je za nas bila utakmica na kojoj možemo da pokažemo da u dogledno vreme ponovo možemo da igramo u Ligi šampiona. Ove sezone smo pokazali da pripadamo grupi tih klubova. Bili smo odlični, osvojili smo 11 bodova u grupi, i ove sezone je Liga Evrope bila prava mera za Crvenu zvezdu. Igrali smo odličan fudbal. Uspeli smo da popravimo nacionalni i klupski koeficijent. Svi se slažu da smo napravili ogroman uspeh – istakao je Stanković.

Kada bi mogao da bira, Stanković nema dilemu kog slovenačkog fudbalera bi voleo da vidi u svom timu.

– Josipa Iličića. Siguran sam da bi ovde pravio razliku – završio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE