Tadić o kvalifikacijama za SP: Biće teško, ali cilj je odlazak u Katar

Budući kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić dao je intervju za sajt FIFa u kojem je govorio o budućim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje počinju 24. marta.

Prvi meč Srbija igra protiv Irske u Beogradu, a ostali rivali su Portugal, Luksemburg i Azerbejdžan.

Teška je grupa, pogotovo pošto samo jedna ekipa ide direktno na Mundijal. Portugalija je sjajan tim i najteži protivnik. Sa Republikom Irskom smo igrali skoro i znamo da su solidan tim. Luksemburg i Azerbejdžan imaju neki kvalitet takođe, tako da moramo da pružimo svoj maksimum da bismo imali šansu da ostvarimo cilj, plasman na Svetsko prvenstvo, kazao je Tadić.

Srbija se plasirala na prethodni Mundijal, 2018. godine u Rusiji, koji je završen neslavno, eliminacijom u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Bio je naš san da igramo na Mundijalu. Bili smo srećni što smo uspeli, bio je to veliki uspeh za Srbiju, koja je na veliko takmičenje čekala osam godina. Zato smo ostali razočarani što se nismo plasirali u eliminacionu fazu. Znali smo da je jaka grupa, ali mislim da smo mogli da odigramo bolje, istakao je Tadić za sajt FIFA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LE: Leverkuzen nastavlja sa dominacijom, dalje prošli Roma i Atalanta

Fudbaleri Rome, Atalante i Bajera izborili su plasman u polufinale ovosezonskog izdanja Lige Evrope. "Redsi" su u Bergamo stigli sa...

POVEZANE OBJAVE