Tadić overio prolaz Ajaksa, Pogba odveo Junajted u četvrtfinale, novi uspeh Slavije

Kompletirano je četvrtfinale Lige Evrope, tačnije poznati su svi učesnici, a parove ćemo saznati u petak posle 13 sati, za kada je zakazan žreb.


Derbi ove runde takmičenja bio je okršaj Milana i Mančester junajteda. ”Rosoneri” su se izvukli protiv Zvezde na San Siru, ali nisu u meču sa ”Crvenim đavolima”. Imao je Milan odličan rezultat sa Old Traforda, golom Simona Kjera izjednačili su u sudijskoj nadoknadi, ali im ni to nije pomoglo da bar sačuvaju mrežu na svom stadionu i odu dalje. Od starta meča gosti su bili bolji, češće su boravili pred, i u kaznenom prostoru domaćina, ali je MIlan stvorio dve prilike u samom finišu poluvremena. Prvo Salemakers tukao, ali je Henderson odbranio, da bi u 45. minutu Rade Krunić promašio gol.
I dalje je rezultat odgovarao italijanskom timu, sve do 49. minuta kada je pravu konfuziju u petercu domaćina i veliku grešku Meitea i Kesija iskoristio Pol Pogba i poslao loptu pod prečku Donarume. Francuz je u poluvremenu zamenio Rašforda i taj potez se brzo isplatio Solskjeru. Uveo je Pioli ii Zlatana Ibrahimovića, pokušavao je da izjednači i stigne do produžetaka, ali im to nije uspelo. Mogao je Junajted da uveća prednost, a sve što su Milanezi uradili do kraja meča bilo je nekoliko gužvi u kaznenom prostoru rivala, ali se prava šansa nije stvorila.


Posle eliminacije Totenhema od strane Dinama iz Zagreba, najveće iznenađenje ove faze takmičenja je prolazak češkog šampiona Slavije među osam najboljih. Tim iz Praga je u prvom kolu nokaut faze izbacio engleski Lester, i to posle nerešenog rezultata u Češkoj, a nešto slično dogodilo se protiv još jedne ekipe sa Ostrva, novim šampionom Škotske Rendžersom. ”Policajci” ništa nisu naučili na primeru ”Lisica”, imali su odličan rezultat iz Praga, bilo je 1:1, ali je Slavija hrabrom igrom došla do pobede na ”Ajbroksu”. Već u 14. minutu Nigerijac Olajinka je glavom pogodio mrežu Rendžersa, a posao gostima bio je olakšan od 62. minuta kada je rezervista Rufi dobio crveni karton. Sve je bilo rešeno u 74. minutu, tada je rumunski internacionalac Stančiju postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca. Nedugo zatim isključen je još jedan igrač domaćina, Balogun je dobio drugi žuti karton i sve nade škotskog tima pale su u vodu.


Viljareal je još u prvoj utakmici stekao prednost od dva gola protiv Dinama u Kijevu, pa mu je na bivšem ”Madrigalu” ostao lakši deo posla. ”Žuta podmornica” se ipak nije opustila, odigrala je odlično prvo poluvreme i sa dva gola Đerara Morena stigla do još jednog trijumfa, četvrtog u nokaut fazi, pošto su i Salcburg dva puta pobedili u šesnaestini finala. Španski tim spada u favorite za osvajanje trofeja pošto ga sa klupe predvodi rekorder po broju pehara u Ligi Evrope, trener Unai Emeri.


Dve pobede ostavrio je i amsterdamski Ajaks. ”Kopljanici” su u švajcarski Bern doneli tri gola prednosti, ali su uspeli da trostrukog uzastopnog prvaka zemlje čokolade, sireva i satova pobede i u gostima. Na dodavanje Dušana Tadića Brazilac Neres je doveo goste u vođstvo u 21. minutu, da bi naš reprezentativac realizovao penal u 49. minutu za nedostižnu prednost. Jedanaestercu je prethodilo igranje rukom Muhameda Kamare. Domaćinu je nešto kasnije poništen gol Nsamea, ali je on poništen zbog ofsajda.

Milan – Mančester junajted 0:1 (0:0) prvi meč 1:1
Pogba 49′

Rendžers – Slavija Prag 0:2 (0:1) prvi meč 1:1
Olajinka 14′, Stančiju 74′

Viljareal – Dinamo Kijev 2:0 (2:0) prvi meč 2:0
Moreno 13′,36′

Jang Bojs – Ajaks 0:2 (0:1) prvi meč 0:3
Neres 21′, Tadić 49′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI VOJVOĐANSKI DERBI: Lazetić obeležava jubilej protiv Vojvodine, izvukli pouke posle duela u NS

Fudbaleri TSC-a ligaški deo Superlige Srbije završili su na trećem mestu. U prvom kolu plej-ofa domaćini su Vojvodini. Novosađani dobili...

POVEZANE OBJAVE