Burno u Glazgovu: Rendžersima teško pao poraz, pozivaju UEFA da kazni Slaviju zbog rasizma

U revanš meču 1/8 finala lige Evrope između Glazgov rendžersa i Slavije iz Praga viđeno je mnogo toga i na terenu i van njega.

Tim iz Češke je slavio sa 0:2, a meč su obeležila i dva incidenta.

Naime, prvo je igrač tima iz Glazgova Kemar Ruf jednim neverovatno neopreznim startom teško povredio golmana gostiju. Da stvar bude bizarnija, Ruf se bunio kod sudije što mu nije dosuđen jednaesterac…

Ruf je dobio crveni karton samo šest minuta pošto je ušao u igru, a golman gostiju Kolar je zaradio 10 šavova.

Nakon meča je nastala prava drama.

Stiven Džerard je na konferenciji za novinare poručio da su fudbaleri Slavije na rasnoj osnovi vređali njegovog igrača, Glena Kamaru.

Što se tiče incidenta. Imam vrlo snažan odnos sa Kamarom, kao i sa svima u svlačionici. Verujem mu 100 odsto, drugi igrači oko njega su to čuli. Ponosan sam na svoje igrače, koji večeras pokazuju soliudarnost. Ova situacija je sada za UEFA, samo se nadam da neće biti gurnuta ispod tepiha. Osećam se besno. Teško je opisati kako se osećaj, jer znam Glena i verujem mu. Izuzetno je razočaravajuće, previše toga se dešava oko fudbala. Igrač Slavije je ovo prouzrokovao. Ovakve situacije se još više zaoštre, jer se odmah uključuju navijači i rasizam raste i raste. Nešto treba da se dogodi brzo. Nadam se tome. Stojim uz Kamaru šta god da se desi u budućnosti, rekao je Džerard.

Međutim, Slavija je po dolasku u hotel, saopštila da nije bilo rasizma, te da je optuženi fudbaler samo ljutito dobacio zbog grube igre domaćina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović izneo očekivanja pred polufinale Kupa!

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović pred utakmicu polufinala Kupa Srbije u kojoj igraju protiv Radničkog 1923. Fudbaleri „stare dame“...

POVEZANE OBJAVE