Piksi prvi put pred novinarima: Ne bih ćutao tri godine kao Muslin (VIDEO)

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi prvi put se od imenovanja obratio novinarima i odgovarao na njihova pitanja.

Prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je 24. marta protiv Republike Irske u Beogradu.

Mi smo kao ozbiljan tim i Savez uspeli da dobro analiziramo, a akcenat je bio na Republici Irskoj jer je to prvi meč i najveći izazov. Radi se o kvalitetnom timu i ne treba zaboraviti da nikada nikoga ne treba potceniti, bez obzira na rezultate. Moramo da budemo fokusirani na nas. Mi moramo da budemo bolji od izdanja koja smo imali priliku da gledamo u bližoj prošlosti. Očekujem i bez obzira na vremenske uslove i kratak period za pripremu, sve poteškoće prevazićemo i iskoristim svaki minut da igračima šta i kako treba raditi na terenu, rekao je Stojković.

Upitan je selektor oko formacije koju će forsirati.

U glavi već imam nešto što želim da sprovedem, ali još je rano o tome pričati. Da pojasnim neke stvari, sistem i jeste i nije važan. BItniji su principi i da li igrači to koriste u ofanzivnom i defanzivnom delu. O tome se radi. Ako neko kaže da je 3-5-2 loš sistem, a protiv Rusije je bilo 5:0 i dobili smo u Norveškoj opet sa trojicom pozadi… Zašto bi odbrana bila najgori deo tima? Iz svakog sistema može da se izvuče maksimum, a ja ću se opredeliti za formaciju u kojoj će tim biti na terenu. Ono što budete videli od gore je nebitno, opredeliću se za formaciju za koju smatram da će nam doneti igru i rezultat. Nije garancija ni četiri ni tri beka da ćete pobediti, već od principa koje trener treba da pokaže i igračima kaže u datom momentu šta da rade. Želim da budemo organizovana ekipa, naglasio je Stojković.

Aleksandar Mitrović i pored male minutaže u Fulamu je pozvan u reprezentaciju.

Mitrović je uradio mnogo za  ovu reprezentaciju i on će biti važan član. Ako ćemo da budemo iskreni, možemo da izračunamo koliko je igrao u poslednja dva, tri meseca. I pored te male minutaže, ja sam ga pozvao. Mnogi su me pitali zašto sam ga  zvao, ali ja verujem u njega. Bez obzira što je on u nokdaunu, pogotovo posle onog penala sa Škotskom. Njemu je  potrebna podrška i ja ću mu je dati. Biće on onaj stari, rekao je Stojković.

Novi selektor je upitan da prokomentariše izjavu Slavoljuba Muslina da je sklonjen sa mesta selektora jer nije dozvolio da mu nameću tim koji će da igra.

Iskreno nisam čitao šta  je rekao Muslin. Šta  da vam kažem? Prvo ne bih čekao tri, četiri godine da kažem nešto. Drugo, da mi se to desi, istog momenta bih obavestio javnost. Ovde bih seo i rekao svima, imena i prezimena i svi bi znali o čemu se  radi. Mogu ljudi da probaju da mi nametnu, ali ja poznajem sebe. Ja bih istog  momenta obavestio javnost.

Za kraj je neizbežno bilo pitanje koliko situacija oko Slaviše Kokeze, koji na meti pravosudnih organa, utiče na njegov rad.

Situacija nije ni malo prijatna. U svakodnevnom kontaktu smo sa svima, trenerima, igračima, njihovim klubovima… Sve funkcioniše na najbolji mogući način, zaista je mirno. Niti hoću, želim, niti ću dozvoliti da se drugačije radi. Želim mir, da igrači budu spremni za 24. mart, potom 27. i 30. I tako će se raditi. Koliko vidim, ovo nema veze sa fudbalom, ili ja grešim? Fudbal ovde nije u centru pažnje, završio je popularni Piksi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE