Sa ovoliko grešaka ne može se protiv Olimpijskog šampiona, poraz Srbije na startu kvalifikacija

Rusija – Srbija 29:24 (17:13)

    Ženska rukometna reprezentacija Srbije porazom je započela kvalifikacioni turnr u mašarskom Đeru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Nikada Srbija nije igrala na najvećoj smotri sporta, a Jugoslavija je poslednji put učestvovala pre 33 godine, na OI u Seulu. Ipak, taj plasman je sada dalje nego što je bio pre meča sa Rusijom, aktuelnim olimpijskim šampionom. Ruskinje su slavile, posle bolje igre, sa 29:24, pa je našoj selekciji neophodna pobeda nad Mašarskom u subotu od 17.30.

Mađarice su u prvom meču dana deklasirale Kazahstan sa 46:19. Na ruku nam ne ide činjenica da će se u poslednjem kolu sastati Rusija i Mađarska, pa bi bilo dobro, da Mađarsku pobedimo bar sa istom razlikom s kojom smo izgubili od Rusije.   

Bolji početak imala je Rusija i stekla je dva gola prednosti već na početku. Ipak, naše reprezentativke su se pribrale i posle 10 minuta na semaforu je stajalo 3:3, polse gola Katarine Krpež-Šlezak. Usledio je bolji period srpske selekcije. Imali smo gol viška sve do 20. minuta, ali su nas Ruskinje uvek sustizale. U tom periodu istakla se Jovana Stoiljković koja je posltigla tri, od šest naših golova.  

  Pad u igri usledio je u poslednjih deset minuta prvog dela. Rivalke prave seriju 5:1 i stižu do vođstva 15:10 prvim golom Ana Senj. Mnogo problema pravila nam je i golman Rusije Sedojkina, koja je zaustavila nekoliko zicera našim rukometašicama. Sa dva brza gola Katarine Liščević Srbija je spustila razliku na 16:13 na 17 sekundi pre poluvremena, ali smo dozvolili da nam protivnik posle cepelina, golom Gorčkove, opet ode na +4. 

  Nova nevolja za nas već na startu nastavka. Zbog nešto oštrijeg prekršaja crveni karton je zaradila Jovana Stoiljković, pa smo bez odličnog beka morali da igramo skoro 30 minuta. Vjakireva je bila neumoljiva sa linije za sedam metara, i njenim četvrtim golom Rusija je opet vodila sa pet golova prednosti, bilo je 20:15 u 37. minutu. Posle gola Jelene Trifunović Srbija je opet bila na -3, bio je to 43. minut, a odmah zatim Pop-Lazić iz kontre smanjuje na -2. Ni taj aut nije pomogao selektoru Rusije, Trifunović sa sedam metara smanjuje na 21:20, i Srbija je ponovo u igri. 

  Sa dva vezana gola Rusija opet stiče solidna tri gola prednosti, Jakireva je neumoljiva sa penala, a u poslednjih deset minuta ušlo se sa 24:21 za Ruskinje. Čini se da su to bili i presudni trenuci meča, bar kada je pitanje pobednika, Srbija je imala dve igračice manje i minus od pet golova, osam minuta pre završetka. Svaki gol je bio važan, u slučaju da se stvori neki krug sa Mađarskom i Rusijom, a ubedljiv poraz na nije išao na ruku s obzirom da se u poslednjem kolu sastaju domaćin Mađarska i Rusija. 

   Sa dva vezana pogotka Pop-Lazić stigli smo na 26:23 na tri minuta do kraja i sledila je borba za što podnošljiviji poraz. Međutim, kada je bilo najbitnije, opet smo napravili nekoliko tehničkih grešaka, i dozvolili Ruskinjama dva gola, jedan iz kontre posle lošeg dodavanja, pa je konačan bio dosta nepovoljan 29:24.   

 Kod naše selekcije najviše golova postila je Pop-Lazić pet, Jelena Lavko je dodala 4, dok su po tri postigle Stoiljković i Liščevič. Kod Rusije Vjakireva je dala sedam, Manangarova 6, a Bobrovnikova 5 golova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE