Stanojević: Statistika je varljiva, mene u ovom trenutku ispunjava nešto drugo

Fudbalere Partizana u subotu očekuje gostovanje ekipi Bačke u 28. kolu Linglong Superlige Srbije.

Trener Aleksandar Stanojević najavio je da njegovi igrači fokusirani i sa maksimalnim respektom ulaze u ovaj meč, bez obzira što je Bačka jednom nogom već u Prvoj ligi Srbije.

Ovo je poslednja utakmica pred pauzu, igrači su prirodno već mislima u pauzi, ali želimo da ostanemo fokusirani i da nastavimo u dosadašnjem ritmu. Na treningu smo maksimalno koncentrisani, ozbiljnost i pozornost su maksimalni tako da spremni i u najjačem sastavu idemo na megdan Bačkoj. Sve ekipe kada igraju protiv Partizana igraju maksimalno motivisano, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze. Naravno da je uvek teže protiv ekipa koje se bore za opstanak, ali ulazimo sa maksimalnim respektom. Ne znamo kakvo je vreme, kakav će biti teren, fokusirani smo na sve detalje i način igre u odnosu na situaciju, rekao je Stanojević.

Novinare je zanimao Stanojevićev komentar na suspenziju četvorice igrača posle poraza od Prve iskre u prijateljskom susretu.

To su tekuće i normalne stvari, ne radimo to iz nekih posebnih razloga, to je jednostavno sistem vrednosti koji moramo da poštujemo. Svi igrači znaju šta to znači i to nije ništa senzacionalno.

Žan-Kristof Bajbek je konačno postigao gol u takmičarskom meču.

Kod nas je stalno dokazivanje, jedna utakmica može da vam promeni stvari u negativnom ili pozitivnom smislu. Nema nikakvih garancija, igrači se dokazuju iz nedelje u nedelju na treninzima i utakmicama. Njemu i nama svakako znači što je postigao gol i nema sumnje da će dobiti šansu do kraja sezone.

Partizan očekuje i buran letnji prelazni rok.

Želja nam je da otkupimo ugovor Holendera. Što se tiče novog napadača znamo tačno koga želimo, sve smo definisali, a narednih dana imaćemo sastanak sa skauting službom za još neke igrače koji su nama interesantni.

Trener crno-belih ne razmišlja mnogo o pobedničkom nizu kluba iz Humske.

Statistika je varljiva, a za Partizan i mene znači samo ako je Partizan prvi na tabeli. U ovom trenutku je važno da prezentujemo fudbal koji trenutno prezentujemo, da pobeđujemo u kontinuitetu i da postižemo golove, da budemo direktni. To me ispunjava, a statistiku ćemo gledati kada budemo prvi ili možda za desetak godina, zaključio je Stanojević pred gostovanje Bačkoj, koje je na programu u subotu od 15 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE