Zvezda slavila u Oaki: Lojd razrešio još jednu dramu

Panatinaikos – Crvena zvezda 82:86
(23:17, 17:23, 19:20, 23:26)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos u ,,Oaka areni” sa 86:82 u okviru 30. kola Evrolige.

Uz dosta uspona i padova, kod obeju ekipa, Zvezda je stigla do pobede u Atini koja je važna uglavnom zbog samopouzdanja u završnici sezone u ostalim takmičenjima.

Nije bio blistav početak Crvene zvezde, štaviše, Panatinaikos je sa tri trojke stekao prednost od 3:0. Mršava odbrana gostiju dopuštala je Sent Rosu i Papapetruu da sami ostaju na liniji za tri poena. Izabranici Dejana Radonjića su gađali spolja, bez pokušaja za dva i bili neprecizni, a poene su pronašli tek nakon četiri minuta igre kada je posle prodora pogodio Uskoković, uz faul. Posle četiri promašaja, konačno je stigla trojka za Crvenu zvezdu. Ognjen Dobrić je pogodio i smanjio razliku na tri minuta pre kraja prve deonice, te postavio 14:10.

Greške su koštale šampiona Srbije u finišu prve deonice, pa tako nisu uspeli da dođu do povoljnijeg rezultata i približe se rivalu. Ipak, nije ni Panatinaikos blistao, pa je razlika bila pristojna. Samo je Sent Ros namestio ruku i gađao 3/4 za tri.

Međutim, ,,proradila” je Zvezda i trojkom Marka Simonovića, te prvim poenima Džordana Lojda došla do -1 na tri minuta do poluvremena. Sjajnom sekvencom Lojda u kojoj je imao prodor za poene, te presečenu loptu i asistenciju, gosti su po prvi put na meču poveli, ali iako je to bilo kratkotrajno, delovali su nešto bolje na parketu. Na pauzu se, ipak, otišlo nerešeno (40:40), a osim povratka, radovao je goste i učinak Lojda koji se posle slabog ,,paljenja” zagrejao u drugoj deonici i postigao devet poena.

Trojkom Branka Lazića iz kornera, Zvezda je stigla do najvećeg vođstva do tada. Bilo je +3, a ubrzo je pogodio i Dobrić za tri nakon što ga je Hezonja ispustio iz vida. Potom je usledio sušni period i serija promašaja gostiju, a na suprotnoj strani PAO je krenuo da ,,rešeta”. Pet minuta od tog vođstva Zvezde, Panatinaikos je napravio 15:0 i dvocifrena razlika je bila na semaforu. Oklevanje domaćih i razbuđivanje Radonjićevog tima serijom od 10:0 vratilo je crveno-bele u ovaj meč. Prava klackalica. Sa prednošću je Zvezda, čija serija se produžila do 17:0, ušla u poslednju deonicu. Bilo je i malo sreće za Zvezdu, budući da su sudije propustile da dosude loptu za Panatinaikos kada je Lojd prešao nogom na svoju polovinu prilikom driblinga. Bunio se Oded Kataš, pa je sankcionisan od strane sudija.

Duvao je za vrat ponovo PAO, ali usledila je nova maestralna sekvenca Lojda. Trojka, ukradena lopta, polaganje. Najbolji strelac Zvezde jeste slabo započeo, ali je u odsudnim momentima bio na svom prepoznatljivom nivou. Došlo je potom i do pada koncentracije i u odbrani i u napadu, pa se Panatinaikos vratio posle -7, na svega pola koša razlike.

Kada je Sent Ros pogodio novu trojku, došlo se do izjednačenja na minut pre kraja, ali je na drugoj strani uzvratio Džordan Lojd dalekometnom paljbom i ubrzo je poenima Branka Lazića sa linije penala Zvezda imala +5 na 20 sekundi do kraja susreta.

Bilo je za teško verovati da će se ,,zeleni” vratiti i neizvesnost i pritisak je uneo Hezonja svojom četvrtom trojkom, ali je Zvezda upisala deveti trujumf ove sezone.

Predvodnik je bio, naravno, Džordan Lojd sa 27 poena, a 14 je dodao Kori Volden. U Panatinaikosu se istakao sjajni Sent Ros sa 21 poenom (4/6 za tri).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE