Kostić i Silva vode Ajntraht u Ligu šampiona, Bavarci sa igračem manje deklasirali Štutgart [VIDEO]

Još četiri goleade u subotnjim mečevima u nemačkoj Bundesligi.     

Ne postoji način da se zaustavi bavarska mašina. Nadu Štutgarta, ali i drugoplasiranog Lajpciga, da je nešto tako moguće pojačalo je isključenje Alfonsa Dejvisa već u 12. minutu meča na ”Alijanc areni”. Igrač manje nije bio nikakav problem za aktuelnog šampiona koji je do poluvremena postigao četiri gola! Za samo pet minuta, od 18. do 23. mreža ”Švaba” tresla se tri puta. Dva puta je precizan bio najbolji fudbaler sveta Robert Levandovski, a jednom Serž Gnabri. Neverovatni Poljak je postigao novi het-trik, bio je strelac i u 39. minutu, i tako stigao do 35 golova posle 26 odigranih kola. Naravno da posle ovakvog rezultata u prvom poluvremenu do nekog većeg napora u nastavku nije bilo ni jednima ni drugima, pa se rezultat više nije menjao, a Bajern je ponovo pobegao na četiri boda prednosti u odnosu na Lajpcig pred međusobni duel u narednom kolu, posle reprezentativne pauze.   

Ajntraht je prekinuo niz od tri utakmice bez pobede i savladao neugodni Union Berlin. Sve je završeno u prvih 45 minuta kada su viđeni svi golovi, njih šest! Filip Kostić je završio sav posao u 2. minutu, a Andre Silvi je ostalo samo da podmetne nogu. Union je izjednačio pet minuta kasnije, a na sledeći gol čekalo se skoro pola sata. Pogodak je bio pomalo komičan, Endriš je vratio loptu golmanu Luteu, koji se okliznuo, pa je Ajntraht ponovo bio u vođstvo. Ubrzo su još dve lopte završile u mreži gostiju, prvo se Silva odužio Kostiću za asistenciju, a onda je Portugalac postigao svoj drugi gol na meču, ukupno 21 u prvenstvu, što ga dovodi na drugo mesto liste strelaca iza neprikosnovenog Levandovskog. U nastavku je bilo manje uzbuđenja, mada je šansi bilo na obe strane, a višen je samo jedan gol. Njega je u drugom minutu sudijske nadoknade postigao Stiven Zuber, fudbaler koji je zamneio Luku Jovića u 77. minutu, koji još jednom nije uspeo da postigne gol, već na osmoj uzastopnoj utakmici.   

Pored tima iz Frankfurta, put ka Ligi šampiona krči i ekipa Volfsburga. ”Vukovi” su gostovali u Bremenu i osvojili još tri važna boda. Autogolom Sardženta gosti su poveli u ranoj fazi meča, Veghorst je povisio na 2:0 u 42. minutu, da bi Movald vratio Verder u igru golom u 45. minutu. Domaćin je imao sjajnu šansu za izjednačenje u 94. minutu preko Zelkea, ali je Kastels odlično odbranio.   

Dortmund je spasio bod u Kelnu u 90. minutu, ali je napravio dva koraka unazad, kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju. Činilo se da će se ”Milioneri” lako revanširati komšijama za jesenji poraz u Dortmundu, Erling Haland je postigao gol već u 3. minutu, ali je Duda sa bele tačke poravnao u 35. Iznenađenje je najavio Jakobs u 65. minutu, kada je doneo potpuni preokret. Gosti su krenuli svim silama ka golu ”Jarčeva”, dve dobre šanse imao je Haland, ali ih nije iskoristio. Zato jeste treću, u 90. minutu, kada je posle dodavanja Knaufa izjednačio na 2:2, i postigao svoj 21. gol u ovogodišnjem prvenstvu.

Bajern – Štutgart 4:0(4:0)

Levandovski 18′,23′,39′, Gnabri 22′

Ajntraht – Union Berlin 5:2(4:2)

An. Silva 2′,41′, Endriš 35′(ag), Kostić 39′, Zuber 90+2′ – Kruze 7′,45+3′

Keln – Dortmund 2:2(1:1)

Duda 35′(p), Jakobs 65′ – Haland 3′,90′

Verder – Volfsburg 1:2(1:2)

Movald 45′ – Sardžent 9′(ag), Veghorst 42′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE