Mladost povela, Zvezda završila posao u furioznih pet minuta [VIDEO]

Crvena zvezda – Mladost Lučani 4:1 (3:1)
Milunović 39′, Kanga 40′, Pavkov 45′, Nikolić 52′ – S. Jovanović 54′

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost u 28. kolu Linglong Superlige Srbije i zadržali 9 poena prednosti u odnosu na ekipu Partizana. Gosti iz Lučana uspeli su da pobedu, ali su u finišu poluvremena za samo pet minuta primili 3 gola.

Igrači Dejana Stankovića zapretili su prvi put već u 8. minutu, Kanga je centrirao, a Pavkov glavom bio neprecizan. Katai je u 13. minutu šutirao nakon solo prodora, ali je Milović vrhovima prstiju uspeo da zaštiti svoj gol i izbaci loptu u korner.

Gosti su pokušali u 17. minutu, Saša Jovanović je pokupao da lobuje Borjana, ali je golman crveno-belih uspeo da stigne loptu na liniji i otkloni opasnost. Borjan je kapitulirao u 34. minutu kada je Saša Jovanović bio brži od Gajića i posle trka od četrdesetak metara izašao potpuno sam ispred čuvara mreže srpskog šampiona. Iako je imao Cvetkovića koji se ubacivao kapiten Mladost odlučio je da sam završi akciju i učinio je to na perfektan način, “potkopao” je loptu i prebacio Borjana za vođstvo svoje ekipe.

Ovim golom gosti kao da su naljutili igrače Zvezde, koji su furiozno završili poluvreme i u periodu od 39. do 45. minuta postigli tri gola. Najpre je Milunović savladao Milovića posle kornera Kange, a odmah u sledećem minutu reprezentativac Gabona je imao sreće da lopta završi u njegovim nogama i poslao je iza leđa golmana Mladosti. Pre poslednjeg sudijskog zvižduka u prvih 45 minuta u strelce se upisao i Pavkov ovoga puta posle kornera sa leve strane.

Nije mnogo trebalo šampionu Srbije da nastavi u istom stilu i u drugom poluvremenu. Katai je sjajno prošao po levoj strani, imao svo vreme sveta da razmisli šta će sa loptom, odlučio se da pronađe Nikolića koji je bio potpuno sam na drugoj stativi.

Posle ovog gola malo su utihnuli napadi domaćina, ali treba izdvojiti šansu Ivanića iz 68. minuta i odbranu Milovića, a na drugoj strani šansu je imao Babić posle prodora Đorđevića kada je iz blizine glavom poslao loptu pored stative.

Crvena zvezda će na reprezentativnu pauzu otići sa 9 bodova prednosti u odnosu na Partizan, dok je Mladost na 13. mestu sa četiri boda više od zone ispadanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MAROTA ODREŠIO KESU: 3 pojačanja stižu u Inter za 80.000.000 evra!

Direktor Intera Đuzepe Marota rešio je da dodatno pojača tim. Tri igrača stići će na stadion Đuzepe Meaca, a to...

POVEZANE OBJAVE