Olimpijske igre ostale san, ubedljiv poraz rukometašica od Mađarske

Mađarska – Srbija 31:23 (16:12)

Ništa od plasmana na Olimpijske igre ni posle 33 godine. Poslednja šansa jedne generacije naših rukometašica ispuštena je u Đeru, porazima od Rusije i domaćina Mađarske.

Još lošije izdanje prikazale su izabranice selektora Ljubomira Obradovića u svom drugom meču. Verovali smo da je meč sa Mađaricama naša šansa za odlazak u Tokio, ali je već od prvih minuta utakmice u Đeru bilo jasno da je ta nada uzaludna. Nijednom, tokom 60 minuta igre, naša selekcija nije bila u vođstvu, a jedino smo imali 5:5 posle desetak minuta igre. Ostao nam je meč sa Kazahstanom, ali samo kao uteha, pošto će put Japana Rusija i Mađarska.

Loše je krenulo od samog starta za našu selekciju. Posle par grešaka u napadu Mađarice su povele sa 3:1, da bi u 7. minutu već bilo 5:2. Vratila se naša reprezentacija u igru serijom 3:0 u narednih pet minuta igre, ali od tada kreće pad. Samo tri rukometašice su postizale golove za Srbiju u prvih 15 minuta. Po dva gola dale su Krpež-Šlezak, Liščević i Trifunović, ali kako objasniti dva neverovatna promašaja kapitena Katarine Krpež-Šlezak u samo nekoliko minuta. Prvo nije uspela da realizuje kontra napad, da bi onda sa centra terena promašila gol Mađarske na kome nije ni bilo golmana.

Kazna je morala da usledi, pogotkom Grete Marton domaćin odlazi na +5 u 21. minutu meča, bilo je 13:8. Možda bi skor bio i lošiji po nas daa se nije raspucala iskusna Marina Dmitrović koja je sa pozicije desnog beka postigla četiri gola u prvom poluvremenu. Imali smo šansu da na poluvreme odemo sa tri gola minusa, ali je novu tehničku grešku napravila Liščević, pa je rezultat posle prvih 30 minuta, odlučujućeg meča za odlazak na Olimpijske igre, bio 16:12 za Mađarsku.

Sa dva gola, Stoiljković i Marine Dmitrović, smanjili smo na 17:14, ali nam je Lukač dala dva gola sa desnog krila i ponovo je bilo pet razlike za rivala. Uvek kada smo imali šansu za priključak, pojavila se na golu Blanka Biro, zaustavljala naše pokušaje, a posebno se to odnosi na naša krila, Radojević i Krpež-Šlezak. U 40. minutu Mađarska dolazi prvi put do šest golova prednosti, strelac je bila Sološi-Začik, 22:16. Naš brod polako je počeo da tone i Tokio je izgledao dalje nego ikad.

Na polovini drugog poluvremena već je bilo 25:18, posle fantastične akcije pogodila je Šacl. Mlada Jovana Kovačević je ušla u igru i vezala dva gola, smanjivši na 28:22 u 53. minutu igre, ali je ubrzo Kovačić još jednom pogodila našu mrežu. Nismo uspeli da pogodimo ni sa sedam metara, Jelena Lavko je promašila, a u sledećem napadu greši i Krpež-Šlezak. Meč je završen greškama sa obe strane, ali to nije preterano brinulo selekciju domaćina koja će u nedelju igrati protiv Rusije za prvom mesto, mada će obe selekcije put Japana ovog leta. Konačan rezultat utakmice drugog kola kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre bio je 31:23.

Marina Dmitrović je postigla 6 golova za Srbiju, pratile su je Krpež Šlezak i Trifunović sa po 3, a kod Mađarica najefikasnija je bila Sološi-Začik sa 7 golova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU SEZONU IZ SNOVA: Radnički nadomak Evrope, imaju i igrača kola!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog u 3. kolu plej-ofa pobedili su Lučansku Mladost sa 3:2. U susretu vrlo bitnom za poziciju broj...

POVEZANE OBJAVE