Partizan za čast: Crno-beli uzburkali more Baranima [VIDEO]

Partizan – Mornar 83:75 (18:16, 24:20, 20:20, 21:19)

Košarkaši Partizana konačno su ostvarili pobedu u ABA ligi i prekinuli niz od sedam uzastupnim poraza u ovom takmičenju. Slavili su protiv Mornara u Beogradu i tako mu zakomplikovali put ka plej-ofu. Crno-beli su bili odlični u šutu sa distance, ostvarivši učinak od 52% (11 ubačenih trojki).

Poenima Jankovića počeo je duel u Hali sportova između Partizana i Mornara. Igralo se koš za koš u prvih nekoliko minuta. Mali broj poena i tvrda igra sa obe strane. Posle prvi pet minuta igre rezultat je bio 9:7 za crno-bele. Pogodio je Pejdž trojku, ali je Vranješ odmah odgovorio na drugoj strani. Promašivalo se na obe strane, što je uticalo i na rezultat. Pogodio je Veličković trojku za novo izjednačenje, manje od minut do kraja prve četvrtine. Pejdž je bio precizan sa linije penal ai doveo Partizan do vodstva od 18:16 pred drugih 10 minuta.

Dve vezane trojke za seriju od 6:0 i preokret Mornara primorali su Matovića da zatraži tajm-aut posle dva minuta igre u drugoj četvrtini. Razigrali su se i jedni i drugi. Mornar se ,,odlepio” preko Gejbrijela i Hamiltona, ali Partizan je ponovo prišao i poveo 35:32 serijom od 9:0. Smit je oduzeo loptu Pejdžu, ali je ukradena lopta vraćena, Amerikanac je ušunjao i lopta je bila ponovo za crno-bele, međutim načinjen je faul. Mozli je nastavio seriju Partizana sa linije za slobodna bacanja. Pavićević je zatražio tajm-aut u pokušaju da zaustavi dobro raspoložen Partizan. Seriju domaćih prekida Lazić spektakularnim zakucavanjem. Nije dozvolio Perkins Baranima da odahnu, pa je ubacio sa distance. Odličnu četvrtinu Partizana, krunisao je Mozli za 42:36 na poluvremenu.

Nastavili su crno-beli s dobrom igrom posle pauze. Održavali su prednost, međutim Luković je sa dva vezana zakucavanja smanjio na četiri poena prednosti domaćih. Grubu igru igrali su košarkaši Mornara, što ih je koštalo lakih poena za Partizan. Luković upisao svoju četvrtu ličnu grešku polovinom treće deonice. Ali upom Perkinsa za Mozlija razbila se loša serija napada na obe strane. Međutim, gosti su odgovorili identično na drugoj strani. Čuvao je Partizan šest poena prednosti krzo gotovo celu treću četvrtinu. Pred poslednjih 10 minuta utakmice rezultat je bio 62:56 za tim Aleksandra Matovića.

Atraktivno je počela poslednja četvrtina, Pejdž je izblokirao Hamiltona, a već u sledećem napadu Perkins je to uradio Gordiću i iz kontre postigao poene za domaće. Usledio je tajm-aut Pavićevića. Crno-beli su realizovali seriju od 8:0 odmah na startu i povisili prednost na dvocifrenu razliku – 70:56 bilo je posle tri minuta igre. Jeremić je pogodio šut za tri poena i ostavio Mornar konkurentnim u meču. Na drugoj strani Dangubić je pogodio za tri i vratio Partizan na +14. Odlični su crno-beli bili sa distance, Jaramaz i Perkins povećali su na 16 razlike. Odgovorio je i Jeremić šutom sa velike udaljenosti, pa je Matović zatražio tajm-aut. Uspeli su gosti da smanje na sedam razlike i meč je završen

Najbolji u Partizanu bili su Tomas sa 18 poena i 13 skokova, Pejdž koji je ubacio 14, Perkins 13, i Jaramaz sa 11 poena.

U ekipi Mornara Smit je u bacio 15 poena, Hamilton 11, a Gordić 9.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE