Radonjić: Budućnost ima veliki zalog iz Beograda i najboljeg pleja u ligi, moramo da se odmorimo pre svega

Posle pobede u Atini košarkaše Crvene zvezde očekuje možda i najveće iskušenje u ABA ligi ove sezone, gostovanje u Podgorici.

Crveno-beli imaju pobedu više od Budućnosti, ali i poraz u međusobnom duelu u prvom delu sezone, pa bi ovaj meč mogao da reši pitanje osvajača prve pozicije pred plej-of.

Trener Dejan Radonjić apostrofirao je činjenicu da će ovo biti četvrti meč z poslednjih 7 dana, a osvrnuo se i na kvalitet rivala.

Igraćemo u Podgorici četvrti meč za samo 7 dana, počev od večitog derbija prošle nedelje, preko Cibone i Panatinaikosa u Atini. Sada nas očekuje Budućnost, ekipa koja je dobro formirana od domaćih igrača koji su tu u kontinuitetu, imaju i kvalitet i iskustvo igranja evroligaških utakmica. To je tim koji predvodi Nikola Ivanović koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs koji je takođe tu, već je starosedelac. Melvin Edžim je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Rid koji je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i doneo balans izmedju spoljne i unitrašnje igre. Nikako se ne smeju zaboraviti Danilo Nikolić koji na poziciji 4 donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović. Zbog svega navedenog, svesni smo da nas očekuje težak meč, ali prvo vodeći računa o tome da se odmorimo koliko je to moguće od utakmice u Atini, vidimo u kom sastavu ćemo nastupiti i konačno pripremimo meč u Morači, rekao je trener crveno-belih.

Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju vrlo konstantno u ABA ligi, a sigurno da im je jako značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i same završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima, dodao je Radonjić.

Kapiten Branko Lazić se vraća u ekipu nakon dve utakmice suspenzije.

Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, i upravo zbog toga znamo da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Nećemo imati baš previše vremena da se odmorimo za ovaj meč, ali ćemo dati sve da se pripremimo najbolje što možemo. Očekuje nas dobra, uigrana i iskusna ekipa, koja igra odlično ove sezone, uostalom to pokazuju i rezultati u oba takmičenja. Imaju dugačku klupu, imaju dobar balans spoljnih igrača i igrača koji igraju u reketu, domaći igrači su jako dugo zajedno i sve to je dobro uklopljeno sa novopridošlim igračima Edžimom, Ridom, Apićem, Mitrovićem, Dela Valeom. Na nama je da odigramo najbolje što možemo počev od naše odbrane, rekao je Lazić.

Utakmica je na programu u nedelju od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga...

POVEZANE OBJAVE