Stanojević oborio rekord svih: Partizan ubedljiv protiv Bačke [VIDEO]

OFK Bačka – Partizan 0:4 (0:1)

Vujačić 44’, Asano 58′, Marković 62′, Jović 88′

OFK Bačka: Milojević – Stojanović, Zdravković, Rađen – Parađina, Pantić, Žakula, Eskić(od 63′ Svarups), Mijatović – Ratković, Ašćerić (od 63′ Nedeljković)

Partizan: Popović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić (od 73′ Pavlović), Jojić (od 73′ Zdjelar) – Asano (od 73′ Jović), Natho (od 63′ Suma), L. Marković – Holender (od 46’ Bajbek)

Fudbaleri Partizana upisali su još jednu pobedu u Superligi. Slavili su protiv OFK Bačke u gostima za 16. pobedu u nizu, što je ujedno i rekord Aleksandra Stanojevića, koji je prvi u istoriji kluba iz Humske, koji je vezao toliko pobeda u prvenstvu.

Počeo je Partizan ofanzivno utakmicu, pa se Vujačić već u trećem minutu našao u šansi, međutim nije realizovao pogodak, lopta je završila pored stative. Dosuđen je Slobodan udarac za domaće, posle faula Vujačića, Pantić je ubacio loptu u kazneni proctor, ali je šut izblokiran. Crno-beli su preuzeli inicijativu, a u 12. minutu Holender je propustio ozbiljnu priliku da dovede goste u vodstvo.

Prvi žuti karton zaradio je Marko Stojanović, zbog oštrog starta nad Asanom. Natho je prihvatio loptu iz kornera od Jojića i šutirao pod prečku, a čuvar mreže Milojević je bio na pravom mestu. Minut kasnije Holender je šutiro, ali je golman domaćih uspešno intervenisao.

U 33. minutu Pantić je šutirao sa nekih 25 metara, ali nije bilo dovoljno za vodstvo. Odbranio je Popović.

Minut do kraja regularnog dela, rezultat se promenio. Poveli su crno-beli preko Vujačića. Asano je centrirao, a crnogorski reprezentativac skočio i zabio gol glavom za 1:0 na poluvremenu.

Pred sam kraj meča  Filip Holender je pri skoku osetio bol u donjem delu leđa i završio je na zemlji, pa je iznet sa terena na nosilima.

Posle prvih 45 minuta u igru je ušao Bajbek umesto Holendera. Ubrzo se našao u šansi, ali nije bio dovoljno precizan. Lazar Marković je krenuo u napad, ali je po treći put na meču bio u ofsajdu. Odmah potom zaradio je javnu opomenu, zbog prigovora.

Asano je potvrdio svoju odličnu formu i upisao svoj 16. ovosezonski pogodak. Jojić je dodao loptu u kazneni proctor gde je bio Japanac, koji je u 58. minutu udvostručio prednost crno-belih.

Prošlo je svega četiri minuta, a Lazar Marković upisao novi gol za 3:0. Asano je dodao, Bajbek šutirao, ali se lopta odbila od golmana domaćih, a to je iskoristio Marković, koji je natrčao i postigao pogodak.

Načinjene su ismene na obe strane. Natho je izašao, a njega je zamenio Suma, dok su umesto Eskića i Ašćerića na teren ušli Svarups i Nedeljković.

Smirio se tempo igre posle trećeg gola Partizana. Stanojević je napravio još nekoliko izmena, Jović je zamenio Asana, Pavlović Šćekića, a Zdjelar Jojića.

Još žutih kartona dobili su fudbaleri Bačke Savrups, Pantić i Žakula. Suma je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola.

Mladi rezervista Jović je u 88. minutu postigao gol glavom za krajnji rezultat i ubedljivu pobedu ,,parnog valjka” od 4:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE