Davljenici hvatali slamku, Frajburg juri Evropu (VIDEO)

Odigrani su poslednji mečevi 26. kola nemačke Bundeslige. Važne bodove osvojili su Majnc i Herta, timovi iz zone ispadanja pred ovo kolo, pobedivši predstavnike Nemačke u Evropi u aktuelnoj sezoni, Hofenhajm i Leverkuzen.   

Gostovanje u Sinshajmu bilo je veoma važno za ekipu Majnca koja nikako da napusti dno tabele. Posle druge vezane pobede i to im je pošlo za rukom. Majnc je poveo već u prvom minutu, Glacel je oteo loptu Ričardsu i pogodio mrežu domaćih. Pred kraj poluvremena još po jedan gol, na obe strane. Prvo je poravnao Bebu u 39. minutu, da bi dva minuta kasnije Kor doneo novu prednost gostima, a ispostaviće se, postavio i konačan rezultat.   

Grčevito se za opstanak bori i Herta, a taj motiv pomogao je da se ubedljivo pobedi Bajer iz Leverkuzena. Sve su Berlinci završili za samo pola sata. Prvo je Zefuik preciznim udarcem doveo tim Pala Dardaija u vođstvo već u 4. minutu. Kunja je posle kontra napada u 26. minutu povisio na 2:0, da bi na sličan način Kordoba postigao i trći gol u 33. minutu, samo što je akcija bila još lepša nego kod drugog pogotka. Nemanja Radonjić je u igrao u poslednjih dvadeset minuta, što znači da se oporavio od povrede.   

U poslednjem meču kola Frajburg je pobedio Augzburg, a oba pogotka pala su u drugom poluvremenu. Prvo je pogodio Salai, nakon solo akcije Gintera, u 51. minutu, da bi konačan rezultat postavio Linhart, koji je glavom u mrežu ubacio loptu odbijenu od stative. Frajburg sada ima 37 bodova, samo tri manje od Leverkuzena koji je u zoni plasmana u Ligu Evrope.

Hofenhajm – Majnc 1:2 (1:2) Bebu 39′ – Glacel 1′, Kor 41′
Herta – Leverkuzen 3:0 (3:0) Zefuik 4′, Kunja 26′, Kordoba 33′
Frajburg – Augzburg 2:0 (0:0) Salai 51′, Linhart 79′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU SEZONU IZ SNOVA: Radnički nadomak Evrope, imaju i igrača kola!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog u 3. kolu plej-ofa pobedili su Lučansku Mladost sa 3:2. U susretu vrlo bitnom za poziciju broj...

POVEZANE OBJAVE