FA kup: ”Lisice” i Čelsi nadmudrili dva Junajteda, poznati i parovi polufinala (VIDEO)

Kompletirano je polufinale engleskog FA kupa. Sautemptonu i Mančester Sitiju pridružili su se Čelsi i Lester.   

”Lisice” su u derbiju ove runde pobedile Mančester JUnajted na svom ”King Paueru” sa 3:1 i sasvim zasluženo nastavljaju borbu za trofej. Posle velike greške Freda, koji je pokušao da vrati loptu golmanu Hendersonu, a Iheanačo prozreo njegovu nameru, Lester je poveo. Nigerijac je prihvatio loptu, obišao golmana ”Đavola” i lako je smestio u mrežu u 24. minutu. Gosti su relativno brzo izjednačili. Pogba je nekako ubacio loptu u kazneni prostor, a udarac Grinvuda zaklonjeni Šmajhel nije uspeo da zaustavi. Već na početku drugog poluvremena Tilemans je doneo novu prednost domaćinu, bio je to precizan i snažan udarac u desni donji ugao Hendersonovog gola. Plasman Lestera u polufinale overio je Iheanačo, koji je u sjajnoj golgeterskoj formi, posle kornera Olbrajtona i lošeg intervencije Mektominija. Nemanja Matić je igrao do 64. minuta za Mančester Junajted.   

Čelsi nije poražen ni na 14. meču od kada je Tomas Tuhel seo na klupu. Iz četvrtfinalnog duela FA kupa sa Šefild Junajtedom pamtiće se samo pobeda, pošto ”plavci” nisu blistali. Razlog, možda, leži u činjenici da je Tuhel dobro istumbao sastav, dajući šansu fudbalerima koji nisu previše igrali u prethodnom periodu. ”Oštrice” su se predstavile kao čvrt orah, ali za njih je posle ovog poraza sezona praktično završena, pošto su im šanse za opstanak minimalne, ukoliko uopšte i postoje. ”Plavci” su poveli u 24. minutu, posle kornera je tukao Čilvel sa distance, ali je Norvud u pokušaju da izbije loptu iz svog peterca, zatresao sopstvenu mrežu. U drugom poluvremenu imao je Šefild svoje šanse, kao i domaćin, ali je naredni gol viđen tek u sudijskoj nadoknadi kada je Marokanac Zijeh efektno pogodio mrežu gostiju.   

Već su poznati i parovi polufinala, Čelsi će igrati protiv Mančester Sitija, dok će Sautempton za rivala imati ekipu Lestera.

Lester – Mančester Junajted 3:1 (1:1) Iheanačo 24′,78′, Tilemans 52′ – Grinvud 38′
Čelsi – Šefild Junajted 2:0 (1:0) Norvud 24′(ag), Zijeh 90+2′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE