Nemačka traži novog selektora, a bivšeg trenera Partizana mnogi vide kao idealnog kandidata

Fudbalska reprezentacija Nemačke posle 15 godina dobiće novog selektora.

Joakim Lev je potvrdio da će se povući sa ove funkcije posle Evropskog prvenstva, a među kandidatima se nalazi i bivši trener Partizana.

Lotar Mateus se u nemačkim medijima pominje kao potencijalni naslednik Joakima Leva, zajedno sa Ralfom Rangnikom i Hansijem Flikom, a Karl-Hajnc Rumenige veruje da bi Mateus bio odličan za ovaj posao.

Lotar je značajno napredovao, naročito u poslednjih šest, sedam godina. Ima trenersko iskustvo i verujem da bi svi imali poverenja u njega, ne samo Franc Bekenbauer, koji je već javno izrazio svoju naklonost ovom predlogu, rekao je izvršni direktor Bajerna i nekadašnji Mateusov saigrač iz reprezentacije.

U prilog Mateusu govorio je i Otmar Hicfeld, njegov nekadašnji trener.

Mislim da Lotar zaslužuje šansu, bio je svetska klasa kao igrač, iskusan je trener i vrlo je kompetentan kao fudbalski ekspert, rekao je Hicfeld.

Mateus od 2011. godine nije radio kao trener, a osim Partizana vodio je bečki Rapid, kao i reprezentacije Mađarske i Bugarske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teška grupa za Srbiju na EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije imala sreće na žrebu za Evropsko prvenstvo, pošto je za protivnike u grupi B...

POVEZANE OBJAVE