Vojvodina i Čukarički ne posustaju, Novi Pazar deklasirao Proleter, Rad prema očekivanjima

Kompletirano je 28. kolo Linglong Superlige Srbije.

Čukarički i Vojvodina nastavili su trku za 3. mesto, a kako su obe ekipe ostvarile pobedu novosadski klub je ostao treći sa dva boda prednosti u odnosu na “brđane”. Igrači trenera Nenada Lalatovića završili su posao za prvih dvadesetak minuta kada su Stojković i Veljko Simić doneli dva gola prednosti Vojvodini, a poraz Inđije uspeo je da ublaži Bastajić iz penala duboko u nadoknadi vremena.

Čukarički je trijumfovao u Šapcu, a gol odluke postigao je Rakonjac dvadesetak minuta pre kraja. Prethodno je Ergelaš doveo Čukarički u vođstvo, ali je do kraja prvog poluvremena Mačva uspela da stigne do izjednačenja preko Đokovića.

Novi Pazar je nastavio seriju pobeda na svom terenu, a ovo im je bila četvrta uzastopna, ujedno i najubedljivija ovog proleća. Pet različitih strelaca do vrha je napunilo mrežu Proletera, a Novi Pazar je i dalje zadržao tri boda prednosti u odnosu na zonu ispadanja.

Najviše priče uoči ovog kola bilo je oko utakmice Rad – Radnik. Kladionice ovaj meč nisu uvrstile u svoju ponudu, kvota je tokom dana značajno pala u korist Rada, koji je na kraju i dobio ovaj meč golovima Gojkovića i Kaluđerovića. “Građevinari” su ostali najbolje plasirani tim u zoni ispadanja sa tri boda manje od Mladosti i Novog Pazara.

Mačva – Čukarički 1:2 (1:1)
Đoković 30′ – Ergelaš 14′, Rakonjac 72′

Novi Pazar – Proleter 5:0 (2:0)
Kiković 8′, Pešukić 22′, Tomić 27′, Aganspahić 52′, Stoiljković 54′

Rad – Radnik 2:0 (1:0)
Gojković 31′, Kaluđerović 67′

Vojvodina – Inđija 2:1 (2:0)
Stojković 17’pen, Simić 18′ – Bastajić 90+3’pen

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOK IMAJU NAJBOLJEG U PL: Drugi golman Arsenala pred iznenađujućim transferom

Fudbaleri Arsenala u poslednjem kolu Premijer lige igraju sa Evertonom. Mančester Siti ima dva boda više i igra sa...

POVEZANE OBJAVE