Đuričić: Dosta toga nije valjalo, naš individualni kvalitet je pozitivna stvar

Fudbalski reprezentativac Srbije Filip Đuričić očekuje promene u nacionalnom timu dolaskom novog selektora.

Dragan Stojković Piksi je nedvano imenovan na mestu selektora reprezentacije Srbije. Utakmica sa Republikom Irskom u sredu biće mu debitantska na klupi ,,orlova”, a napadač Sasuola očekuje novine.

– Dolaskom novog selektora očekujem neku novu energiju, sigurno je da će se i u samom radu nešto promeniti. Svako ima svoj način i svoje ideje. Na nama je da prihvatamo te informacije koje nam oni daju i da ostvarimo krajnji cilj. Šta nije valjalo? Dosta toga, ali dosta toga je bilo i dobro. Ne treba pričati o onome što je bilo, već o onome što dolaze. Mislim da sa svim novim što stiže možemo da ostvarimo ono zbog čega smo ovde – naveo je Đuričić.

Kako ističe, individualni kvalitet je na strani Srbije pred meč sa Republikom Irskom, ali za uspehe je potrebna timska igra.

– Individualni kvalitet može da napravi razliku. Imamo igrače koji su u odličnim formama, koji igraju ozbljne lige i to samo može da bude pozitivna stvar. Ipak, moramo da se fokusiramo na timsku igru i na ono što ćemo svi zajedno uraditi. Ne samo 11 igrača koji će istrčati na teren, već svih 30 koji smo ovde – smatra Đuričić.

Nedavno je za italijanske medije Đuričić pričao o Draganu Stojkoviću, te podsetio sa kakvim je imenima do sada radio u svojoj karijeri.

– Za italijanske medije sam rekao da je Piksi bio idol nacije i da je bio veliki autoritet. Igrao je na istoj poziciji na kojoj ja igram i sigurno je da ću mnogo moći da naučim od njega. Nastavljen je jedan sjajan niz gde su mi treneri bili veliki igrači preko Van Bastena, Kumana, Mihajlovića, do današnjeg selektora. Mislim da će mnogo toga dobrog doneti za sprski fudbal i nadam se za nijansu ofanzivnijoj igri nego prethodnih godina – kaže Đuričić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica igrača Fenera pod znakom pitanja za drugi meč sa Monakom

Košarkaši Fenerbahčea napravili su brejk u prvom meču protiv ekipe Monaka. Međutim, turski klub ima dosta problema pred drugi...

POVEZANE OBJAVE