Iz RSS poručuju: Pogrešili smo, trebali smo da smenimo Obradovića

Završene su kvalifikacije za Olimpijske igre, a srpske rukometašice ponovo nisu uspele da se kvalifikuju na najveću svetsku sportsku smotru.

Kao što to obično biva u srpskom rukometu, posle neuspeha isplivaju sukobi – ovoga puta između igračica i selektora Ljubomira Obradovića.

Posle eliminacije javno je istupila Dragana Cvijić uputivši oštre kritike na račun Saveza koji nije apsolutno ništa uradio da im pomogne, zaštiti ih od Obradovića i dovede trenera sa kojim je bilo šansi da se napravi dobar rezultat.

Veliko razočaranje. Verovala sam u devojke, bez obzira na čitavu situaciju, verovala sam da zajedništvom, energijom i dobrom atmosferom mogu da se izdignu iznad svega. Mislila sam da će se izboriti, da će motiv biti dovoljno veliki da pobede bar jednu utakmicu. Nažalost, to se nije desilo, šta su i koji razlozi ne znam, rekla je Milena Delić, predsednica RSS u izjavi za “Sportski žurnal”.

Ona je upitana oko izjave Dragane Cvijić koja je nju optužila da je najveći krivac.

– Na osnovu njene izjave vidim da je ljuta najviše na mene jer je očekivala da ću ja smeniti selektora kad sam došla na čelo Saveza. Iskreno, vodila sam se logikom da nemamo vremena za promene, da se završi jedan olimpijski ciklus i da je, ipak, bilo nešto dobro na tom Svetskom prvenstvu na kom su obezbedile kvalifikacije. Očekivali smo da će se završiti ciklus na najbolji način. Promena na tri dana bi možda bila dobra, ali ne bi garantovala plasman. Žao mi je jer je ekipa iskusna, većina je zajedno već petnaestak godina i mislila sam da su mogle same da se izbore. Bez obzira na pogrešne taktike i loše pripreme, bilo je promašenih zicera i tehničkih grešaka, tu je sam igrač kriv.

Zbog čega je Ljubomir Obradović ostao selektor iako se znalo da je odnos sa igračicama jako loš.

– Bio je šesti na Svetskom prvenstvu i obezbedio kvalifikacije. Tada je sve delovalo dobro, da funkcioniše, mada sam to sve pratila na drugi način, nisam bila uključena. U Japanu je sve izgledalo dobro, očekivalo se da na Evropskom prvenstvu u Danskoj naprave korak više. Posle lošeg rezultata mislila sam da je to posledica korone, izolacije, tri dana su sedele u sobama… Mislila sam da se samo sve loše poklopilo i da će biti bolje. Da sam bi-la sa njima tamo i da sam imala ovu funkciju sigurno je da bi on bio smenjen odmah po dolasku. Ovako, nisam imala prave informacije… Nisam znala da je bio problem i na tom Svetskom prvenstvu na kom su obezbeđene kvalifikacije, saznala sam na pripremama.

Da možete da vratite vreme, da li biste ostavili Obradovića na mestu selektora?

– Ne bih. Smenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu i dok sam bila tamo, istina, to nije radio, završila je Delićeva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE