Oglasila se Zvezda: Oponašanje majmuna vrhunac, nek im je na čast

Direktor KK Crvna zvezda Filip Sunturlić govorio je u ponašanju pojedinih ljudi, koji su se našli na tribinama tokom meča između Budućnosti i Zvezde.

Budućnost nas je juče pobedila, prilično zasluženo, i na tome smo i čestitali, na kraju krajeva. Jednostavno, četiri utakmice u devet dana sa putovanjima između su ostavila traga na našim igračima, što se videlo i na samom terenu. Uz izostanak Duopa Rita, koji je igrao u dobrom ritmu u prethodnom periodu, kao i rovitog Dejana Davidovca, možda jednostavno možemo da kažemo da je utakmica došla u lošem momentu za nas, rekao je Filip Sunturlić za Sport klub.

On je njihovo dobacivanje i ponašanje okarakterisao kao primitivno i nekulturno.

Ono što van terena i rezultata ostavlja gorak ukus je da neki ljudi nisu ostavili dešavanja iz ranijih sezona i još žive u prošlosti i imaju sličan pristup i iste navike. Uz pripremne radnje pred utakmicu, gde se vidi isti poznati pečat od ranije, ovaj put, iako je na snazi policijski čas u celoj Crnoj Gori, određen broj posetilaca je imao pravo da posmatra duel sa tribina. Jedan deo tribina je tokom kompletne utakmice na prilično primitivan i nekulturan nacin vređao našeg trenera, kapitena, ostale igrače, tim menadžera, kao i predsednika koji nije bio prisutan. Vrhunac je bilo oponašanje majmuna svaki put kad bi naš igrač Volden primio loptu. Te su nosile akreditacije na sebi, a kulturološki su ostale u kamenom dobu. Dokazale su da primitivizam i dalje ima prostora i da se jednostavno kod njih demokratski proces zaustavio. U 21. veku vređati osobe afričkog porekla na taj način je razočaravajuće, iako i sama Buducnost ima igrače iste boje kože, objasnio je Sunturlić i dodao:

Tokom kompletne utakmice ista ta grupacija je vređala i našeg trenera, čoveka i gospodina, koji je inače bio i njihov igrač i trener, i koji je za klub osvojio bezbroj trofeja. Čime je on to zaslužio? Čime je zaslužio da niko ne opomene te primitivce, ako treba i da ih izbaci iz dvorane, da zaštiti njihovog bivšeg člana? Zato će KK Crvena zvezda uvek stati u zaštitu svog trenera, kapitena, igrača, predsednika i svih zaposlenih i ovim putem oštro osuđujemo dešavanja na tribinama u Podgorici, koja su pokvarila ovaj sportski događaj, anulirale trud obe ekipe na terenu i ponovo nas podsetile na proslošt, iako se svi trudimo da ista ostane iza nas. Na čast da bude svima onima koji si vređali sa tribina, a isto na čast da bude svima onima koji su im omogućili da budu na tribinama i koji reči ‘demokratija, mir, razumevanje’ prilično često koriste u svojim izjavama, objasnio je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE